Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Bra halvfabrikat – så får du en vegetarisk middag på ett kick!

Bra halvfabrikat - falafel, havreris och ajvar

Jag vet att jag är ensam om att vilja att matlagningen ska gå snabbt ibland. Eller egentligen ganska ofta. Den där vardagsmaten som måste lagas varje dag kan vara svår att få inspiration till mellan varven och det kan vara en utmaning att få den att gå tillräckligt snabbt att laga. Därför vill jag idag tipsa om två bra halvfabrikat som hjälper dig att laga en god vegetarisk måltid på ett kick.

Kolla in mitt vardagsrecept med falafel, havreris och ajvar, som smakar riktigt gott och som är gjort på halvfabrikat!

Bra halvfabrikat i form av falafel av ärtor och ajvar

Att komma hem från jobbet och barnens fritids på vardagkvällen när alla är hungriga kan vara en utmaning. Man vet att det är viktigt att få fram middagsmaten snabbt på bordet och samtidigt vill man att maten ska innehålla bra näring, mätta bra och vara god. Om man inte har förberett mat sedan dagen innan kan ett par halvfabrikat vara räddaren i nöden vissa gånger.

I detta inlägg vill jag tipsa om dessa vegetariska halvfabrikat som hjälper dig att laga en bra måltid på ett kick:

Bra halvfabrikat - falafel, havreris och ajvar

Att steka upp de vegetariska falaflarna går på ca 10 minuter och ajvaren är redan färdig att servera. Till det kokar jag gärna havreris samt broccoli och dukar fram grönsaker/frukt som tomater, bladspenat och mango. Vilken härlig smaksensation allt detta blir ihop! Och snabbt går det!

Denna ajvar finns som både mild och stark. Den passar bra till både vegetariska rätter som denna och till en bit kyckling eller kött. Det fina är att den innehåller bara bra och naturliga saker!

Bra halvfabrikat - falafel, havreris och ajvar

Även denna ärtfalafel har ett bra näringsinnehåll och är väldigt god. Om du inte redan har testat kan jag varmt rekommendera den.

Hoppas att du blev inspirerad till att laga något liknande inom kort!

Lämna en kommentar

Annons
Annons