Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Efter löpning-övningar – Bra kompletterande styrkeövningar

Nu när jag springer varje dag är det skönt att avsluta löppasset med några styrkeövningar. För att orka springa upprätt med kroppen behövs det lite extra träning av överkropp och bål. Och eftersom dessa muskler inte får jobba lika mycket som ben och rumpa får under löpningen är det bra att ge dem lite extra kärlek. Här får du mina tre favoriter när det kommer till efter löpning-övningar.

Tips på efter löpning-övningar

STJÄRNAN

Vet inte om denna övning kallas för det egentligen, men jag tycker att stjärnan är ett bra namn då man ser ut lite som en stjärna när man spretar med benet och armen i denna övning.

Utgå från en plankposition med raka armar. Börja med att lyfta höger ben och vänster arm samtidigt och för dem år sidan/uppåt i en balanserad rörelse. För dem tillbaka och byt till vänster ben och höger arm. Gör samma sak.

Varva detta 10-12 gånger per sida.


PLANKAN MED BENLYFT

Fortsätt att stå kvar i en planka med raka armar. Lyft först det ena benet uppåt. Håll benet rakt hela tiden. För det tillbaka och gör samma sak med det andra benet.

Varva detta 10-12 gånger per sida.

PUSH UPS/ARMHÄVNINGAR

Du kan stå kvar i din planka och nu för du kroppen nedåt mot marken genom att böja på armbågarna. Om det blir för tungt att göra armhävningarna på detta vis sätter du knäna i marken istället.

Gör övningen 10-12 repetitioner.

Efter mitt löppass igår gjorde jag just dessa övningar och det kändes så skönt. Kroppen behöver både puls och styrka. Så är det bara!

Här kan du se övningarna i videoformat!

Några andra styrkeövningar som jag gillar att göra efter löpningen:

  • Masken
  • Båten
  • Situps
  • Triceps-dips
  • Sidoplanka

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons