Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Första advent 2021 – om julpynt och adventsfika

Vinterpynt med hyacinter och ljus

Idag är det den 23 november och imorgon är det exakt en månad till jul. Redan nu på söndag firar vi första advent och det pirrar till i mig av glädje och förväntan inför denna ljuvliga tid på året, som vi nu står inför.

Här berättar jag om hur jag vill fira min första advent.

Första advent 2021

Första advent firar vi alltid den söndag som är fyra söndagar innan julafton. I år är första advent den 28 november, det vill säga nu på söndag.

Precis som många andra brukar vi plocka fram de delar av julpyntet som är julstjärnor, belysning och adventsljusstake inför första advent. Sådant som tomtar, julgran och julbock väntar vi mer till runt Lucia. Till första advent älskar jag att köpa hem hyacinter och amaryllis. Dessa julblommor doftar så gott och fyller huset med mysig adventsstämning.

Vinterpynt med hyacinter och ljus

Tills första advent vill jag pynta köksbordet likt på bilden ovan. Vi ska också plocka fram adventsljusstaken så att vi kan tända första ljuset. Och kanske köper vi ett sådant där högt stearinljus med siffrorna 1 till 24 så att vi kan tända det varje dag och räkna ner från den 1:a december.

Julfika
Julfika med pepparkaksbollar, fil och granola, clementiner och pepparkakor

Den typen av julfika som du hittar via länken kommer vi njuta av att duka fram till första advent. Få se om vi hinner baka egna lussebullar, pepparkakor och pepparkaksbollar tills dess. Men om vi inte gör det går det ju att köpa! Mums för allt detta tillsammans med varm glögg!

När jag kollade runt på min egna blogg för att hitta inspiration nu inför advent och december hittade jag detta inlägg som jag skrev förra året i början av december. När jag läser det inser jag att det är exakt så jag vill att min december ska vara i år igen. Som jag älskar denna månad och som jag ska försöka att sänka på kraven och istället låta det bli som det blir. Det är okej att inte hinna med allt och det blir inte en mysig månad om den är fylld av stress!

>>> Läs mitt inlägg om saker att göra i december för att få inspiration! <<<

Ha en fantastisk första advent 2021! Hoppas att den blir precis såsom du har tänkt dig! <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons