Pumpasoppa recept – en smakrik rostad pumpasoppa

Jag har lovat mig själv att bli bättre på att laga soppor nu under hösten, det vill säga jag vill laga det oftare. Detta för att en varm, mustig soppa på hösten är bland det godaste som finns! I helgen passade jag på att göra en pumpasoppa av pumpaköttet vi fick kvar av våra Halloween-pumpor. Det blev en riktigt god soppa och här får du receptet.

Pumpasoppa recept

  • 1 matpumpa
  • 1 gul lök
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt & peppar
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl creme fraiche + extra till serveringen
  • 1 burk bönor
  • saften från en halv citron
Pumpasoppa recept

Sätt ugnen på 225°.

Gröp ur fruktköttet ur pumpan och ta bort pumpakärnorna. Skär pumpan i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja över och strö på salt.

Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min tills dess att pumpan är mjuk. Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar och crème fraiche.

Koka upp och låt sjuda på medelvärme i 15-20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och citronsaft. Späd soppan med vatten om den blir för tjock.

Skölj bönorna och toppa soppan med dem och en klick creme fraiche. Servera med bröd och njut!

Pumpasoppa recept

Älskar den gula, fina färgen på denna soppa. Så mycket höst i den och jag lovar att denna pumpasoppa fungerar bra att äta även när det inte är Halloween.

Brödet jag serverade till soppan heter Grötbräck och bakas av Pågen. Ett riktigt gott bröd som passar fint till denna soppa!

Pumpasoppa recept
Pumpasoppa recept

Bönorna som jag toppar soppan med ger ett skönt tuggmotstånd och blir en fin kontrast till den lena, släta soppan.

Pumpasoppa recept
Pumpasoppa recept

Visst är våra Halloween-pumpor söta och lite läskiga på samma gång?!! Kul att de kunde bidra till en god soppa också!

Fler av mina goda soppor:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.