Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Runstreak hälsoeffekter – Dessa hälsoeffekter får du!

Runstreak hälsoeffekter

Innan jag började med min egen Runstreak på 100 dagar hade jag hört om och läst att en Runstreak ger bra hälsoeffekter. Nu när jag är mitt uppe i min Runstreak märker jag att det stämmer väldigt bra. Här delar jag med mig av hälsoeffekterna med en Runstreak.

Runstreak hälsoeffekter

Ju mer jag springer och ju fler dagar jag avverkar av min Runstreak desto mer märker jag hur mycket gott den gör med mig. Här kommer några av de hälsoeffekter jag märker av med min Runstreak:

  • Det är roligt att springa och eftersom jag springer korta sträckor hinner jag inte tröttna. Att ha det roligt är bra för hälsan!
  • Runstreaken skänker livsviktig rörelse.
  • Den skapar också kontinutet.
  • Genom att ha detta tydliga mål om att springa 100 dagar i rad bygger jag pannben, vilket är bra för mig i andra delar av livet. Jag blir mer uthållig och det hjälper mig att inte ge upp trots eventuella motgångar.
  • Runstreaken hjäälper till att bryta stillasittandet.
  • Jag får frisk luft och egentid medan jag springer. Båda dessa är viktiga förutsättningar för att jag ska må bra.
  • Hjärnan tycker om rutiner och att följa ett mönster. Att bestämma sig för en Runstreak gör att du inte kan ha några ursäkter för att skippa ett träningspass (förutom om du är sjuk). Att hitta till kontinuitet i träningen är en hälsoeffekt som heter duga!

Det finns ännu fler hälsoeffekter än dessa, som att den hjälper till att boosta immunförsvaret och att skaderisken är låg eftersom man springer så pass korta sträckor. Jag hoppas att budskapet har gått fram och att du också blir sugen på att testa en Runstreak!

Jag har nu sprungit 66 dagar av min Runstreak, vilket innebär att jag har avverkat två tredjedelar av den. Det har hittills gått hur lätt som helst och jag är så tacksam för att jag vågade testa på det här.

Mer att läsa om min Runstreak:

Lämna en kommentar

Annons
Annons