Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Adventsfika – ett annorlunda adventsfika med hallonpaj

Adventsfika med hallonpaj

Det är så mysigt att under december duka fram av julens goda bakverk när det är advent. I söndags var det ju tredje advent och vi plockade fram både pepparkakor, lussebullar och skumtomtar på vårt adventsfikabord. Utöver det dukade jag också fram små söta formar med hallonpaj samt glass. Kanske inte det vanligaste innehållet vid ett adventsfika, men galet gott.

Vi hade ett gäng små hallonpajer kvar i frysen sedan tidigare och jag tyckte att det passade bra att njuta av dem tillsammans med pepparkakorna och lussebullarna.

Adventsfika med hallonpaj

Adventsfika

Jag har än så länge denna december inte bakat så mycket till jul. Både pepparkakorna och lussebullarna var sådana vi hade köpt istället. Hallonpajerna hade jag i alla fall bakat och kanske att jag hinner baka lite mer den kommande veckan. Vi får se. Vill inte känna någon press kring det.

Vill man ställa sig och baka samt göra julgodis till adventsfikastunderna och jul kan jag tipsa om allt det goda du hittar på denna julfika-bricka. Och om du vill göra som jag och spexa till det med hallonpaj till fikastunden hittar du receptet här nedanför.

Hallonpaj recept

  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 vetemjöl
  • 125 gram smör (kylskåpskallt)
  • ca 2 msk socker
  • ca 500 gram med hallon
  • ca 1/2 dl socker

Fyll upp med hallonen i de små pajformarna. Strö lite socker över. Blanda havregryn, mjöl, smör och lite socker till en smulig deg. Strö smuldegen över hallonen.

Ställ in formarna i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Njut pajen med vaniljglass.

Tänk att hallonpaj med glass passade så pass bra till adventsfikat. Det var nytt för mig och en trevlig upptäckt!

>>> Här får du receptet på en annan väldigt god smulpaj med hallon. <<<

Lämna en kommentar

Annons
Annons