Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Kalastips – Ett gäng tips på hur du kan fira en 10-åring

Barnkalas under Corona

Igår fyllde vår son tio år och jag firade tio år som mamma. Så stort! Vi har firat och kommer fira honom vid tre tillfällen denna gång. Igår på hans riktiga dag firade vi med familjen, i helgen som var firade han med kompisar och i helgen som kommer blir det firande med släkten. När jag blickar tillbaka i mitt arkiv inser jag att vi har firat honom på många olika sätt under åren. Här samlar jag därför ett gäng kalastips på hur du kan fira en 10-åring (och även yngre barn).

Kalastips på hur du kan fira en 10-åring

Eftersom jag nu har varit mamma i tio år vill jag börja med detta citat, hämtat från mig själv när jag tidigare har beskrivit hur det var för mig att bli mamma till vår pojke:

Det var den 30 november 2011 som mitt liv fick en helt ny mening. När du kom fick allt annat helt andra perspektiv. Inget var viktigare än att du skulle må bra och vara frisk. Och det var du!

Läs mer här

När jag läser inlägget ovan blir jag tårögd. Det är så mycket känslor av glädje, tacksamhet och kärlek som bubblar upp. Tänk att vi har fått ha vår son i tio år nu och vår dotter i sju. Det är stort!

Det är också stort att fylla tio år och till skillnad från förra året, när det var en brinnande pandemi samt restriktioner i vårt samhälle, kunde han i år välja mer fritt i hur han ville bli firad. I år valde han att bli firad på JumpYard med sina kompisar och igår med familjen firade vi honom på hand favoritrestaurang. Nedan tipsar jag om fler sätt att fira en 10-åring eller ett yngre barn på:

Fotboll på kalaset
  • Nu får vi hoppas att samhället inte behöver stängas ner på samma sätt igen som var fallet förra året när pandemin var mer intensiv. Men om det skulle vara så går det att fira sitt barn på ett bra sätt ändå. När vi firade vår 9-åring förra året fick han välja alla aktiviteter vi skulle göra och all mat vi skulle äta under en hel lördag. Jag tror bestämt att det var en av hans bästa dagar i livet och då valde han saker som var väldigt enkla att få till. Läs här om barnkalas under Corona och hans födelsedagsfirande i form av våfflor till frukost, fotboll på stora fotbollsplanen, hämtlunch från McDonalds och TV-spel samt film på bioduken hemma.
  • I detta inlägg har jag samlat ett gäng barnkalas tips. Här hittar du allt från vad du kan baka inför kalaset till fina pyssel att göra och lekar att leka.
  • Vi har ofta haft barnkalasen hemma hos oss. Det fungerar allra bäst när man kan vara utomhus på trädgården eftersom det lätt blir rörigt och intensivt med 10+ barn inne i huset. När vår dotter fyller år i juli brukar kalas hemma vara ett bra alternativ, men när sonen fyller den 30 november går det ju inte att vara utomhus någon längre stund. Vi har de senaste åren satsat på att ha kalas i någon aktivitetshall istället. I år blev det alltså JumpYard med kompisarna, vilket var väldigt lyckat. Tidigare har han haft kalas på Extremfabriken, också kul, men inte lika bra uppstyrt när det kommer till själva kalasdelen.
  • Om du ska ha kalaset hemma kommer slutligen dessa kalastips: ett lyckat Festis-pyssel, recept på galet goda glasskex och tårtinspiration till kalaset.

Idag är vår pojke tio år och en dag. På lördag blir han firad igen och sedan räcker det för denna gång. Då går vi all in på att fira advent och jul istället.

Lämna en kommentar

Annons
Annons