Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nötsmörsbakad müsli på macka – ett supergott recept!

Nötsmörsbakad müsli på macka

Några av er kanske minns att jag förra hösten vann en tävling med Paulúns och därmed fick en hel årsförbrukning av deras Super Müsli. Jag vann tävlingen med detta recept (Mums för den blåbärssmoothien alltså!) och som vi har njutit av müsli hela detta år. Den senaste laddningen av müsli vi fick hem bestod av nyheten Nötsmörsbakad Müsli och här får du ett riktigt gott frukostrecept med den. Jag ger dig min nötsmörsbakad müsli på macka med nötsmör och äpple. Mums alltså!

Nötsmörsbakad müsli på macka

Jag har tidigare bjudit på ett liknande recept. Då med päron istället för äpple. Men för att höja denna ljuvliga müsli som är nötsmörsbakad och för att påminna om hur gott det är med müsli på macka bjuder jag nu på ett liknande recept igen. Häng med på hur jag gör!

  1. Börja med att rosta två skivor av ett lantbröd eller surdegsbröd.
  2. Låt brödskivorna svalna något.
  3. Bred på ett lager av valfritt nötsmör på dem. Testa med mandel, jordnöt eller hasselnöt som smör!
  4. Skölj ett äpple och ta bort kärnhuset. Skiva upp det i smala klyftor samt dekorera dina mackor med ett gäng av dem.
  5. Avsluta med att strössla över av den nötsmörsbakade müslin.
Nötsmörsbakad müsli på macka
Nötsmörsbakad müsli på macka

Visst ser det gott ut?!!

Nötsmörsbakad müsli på macka
Nötsmörsbakad müsli på macka

En sådan här frukost skulle jag lätt kunna äta varje dag i veckan. Så god är den!

Nötsmörsbakad müsli på macka

Paulúns Nötsmörsbakade Soft Müsli finns i två smaker: Hasselnötssmör, mandel och dadlar samt Mandelsmör, äpple och kanel. Båda är lika goda, kan jag lova.

Lämna en kommentar

Annons
Annons