Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pepparkakshus tips – enklaste sättet att bygga pepparkakshus på

Pepparkakshus tips

Jag kan imponeras av de fantastiska kreationer av pepparkakshus som går att finna när man söker efter pepparkakshus. Det är riktigt coolt att det går att bygga så snygga byggnader av pepparkaka och kristyr. Men jag nöjer mig med att titta på dem för så länge jag har barn som vill vara med och bygga pepparkakshus har jag inga ambitioner om att våra hus ska vinna någon tävling. Det viktigaste är att vi har kul när vi gör dem och att husen sedan sprider julstämning i vårt hem. Här kommer därför ett inlägg med pepparkakshus tips, dvs tips på hur du på enklaste sätt kan bygga pepparkakshus.

Pepparkakshus tips

I söndags drog jag och dottern igång projektet att bygga pepparkakshus. Vi hade gjort det enkelt för oss genom att köpa färdiga delar till flera små pepparkakshus samt pepparkaksfigurer. Det får bli mitt första tips, att inte baka pepparkaksdegen själv och skära ut delar. Tänk vad mycket tid man sparar när man köper färdiga!

Jag blandade ihop en kristyr av 4 dl florsocker, en äggula och 1 tsk ättikssprit. Tipset här är att använda elvisp. Sedan satte vi igång att dekorera husen och figurerna. Vi hade ställt fram små skålar med marshmallows, maränger och godisar, så att det var enkelt att plocka av det man ville dekorera med.

Jag fick hjälpa dottern med att spritsa kristyren och hon gick loss ed att pynta de olika pepparkaksfigurerna. Tills slut hade vi fått ihop ett helt gäng och det utan att någon hade blivit ledsen, bränt sig på sockerlag eller haft sönder något. Ett lyckat pyssel, med andra ord!

Om jag ska sammanfatta mina tips blir det dessa:

  • Köp färdiga byggsatser i butiken. Finns en hel del att välja på och blir trots allt (oftast) snyggare än om du ska försöka göra egna byggsatser av pepparkaka.
  • Strunta i att göra sockerlag. Finns hög risk för att någon bränner sig och det fungerar lika bra att sätta ihop pepparkaksdelarna med kristyr.
  • Ställ fram små skålar med godis och annat att dekorera husen med. Fritt fram för alla att plocka vad de vill ha!
  • Ha roligt under tiden! Spela julmusik, provsmaka och ha inte för höga ambitioner om hur utfallet ska se ut.
Pepparkakshus tips
Pepparkakshus tips

Nu står våra pepparkaksfigurer på en bricka och ser inbjudande ut. Få se hur länge vi håller oss från att smaka!

Andra liknande inlägg:

Lämna en kommentar

Annons
Annons