Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Bloggstatistik 2021 – Så här gick det för bloggen 2021

Karin Axelsson om microvanor

2021 var ett bra år för bloggen då den ökade i både antal unika besökare, antal sessions och antal sidvisningar. Jag är tacksam och stolt över att Karinaxelsson.se fortfarande är en av de mest populära hälsobloggarna och 2021 bevisades det bland annat genom utmärkelsen Sveriges fjärde bästa hälsoblogg. I detta inlägg kommer jag dela med mig av bloggstatistik 2021.

Bloggstatistik 2021

Att ni faktiskt är så många som är inne och läser på bloggen frekvent gör det ännu roligare för mig att fortsätta uppdatera den med tips och tankar kring hälsa, träning, kost och välmående.

Några stats för bloggen 2021:

  • 149 587 unika besökare (ökning med 5,56% från 2020)
  • 176 382 sessions (ökning med 9,46% från 2020)
  • 406 551 sidvisningar (ökning med 2,31% från 2020)

Några av de styrkor jag har i mitt bloggande är kontinuiteten, dvs att jag håller fast vid att publicera inlägg varje vardag oavsett vad, och min SEO-kunskap. Det är främst tack vare många väloptimerade och välskrivna inlägg under alla dessa år som jag fortsätter att driva mycket relevant trafik till bloggen. Att jobba med SEO ger verkligen effekt långsiktigt!

När jag analyserar de inlägg som har gått bäst under 2021 kan jag konstatera att det är dessa faktorer som har påverkat framgången:

  • Jag SEO-optimerar alltid mina inlägg, men det är när jag har tänkt till kring ett ämne som jag vill skriva om och där jag vet att sökvolymen är stor som jag har chans att lyckas bra med inlägget. Många av årets bästa inlägg har skrivits på just det sättet.
  • Flera av de säsongsbetonade inläggen har nått framgång trots att de bara är eftertraktade en begränsad period på året. Jag har i de fallen lyckats svara på frågor eller gett inspiration inom ett ämne det sökt väldigt mycket på under den här perioden och på så sätt maxat inlägget under den säsong som det är aktuellt för.
  • De senaste åren har jag blivit bättre på att dela vissa av mina inlägg i relevanta Facebook-grupper. Att hitta relevanta forum och grupper kopplat till de ämne man har skrivit om och dela det där är ett hett tips. Du kan på så sätt få bra spridning och många relevanta läsare av ditt inlägg.

I detta inlägg ska vi kika på vilka dessa inlägg är som har hjälpt bloggen att nå dessa framgångar hittills. Först kikar vi på de mest framgångsrika blogginläggen av de jag har skrivit i år och sedan på de som totalt sett drivit in mest trafik under 2021. Häng med!

De mest lästa blogginlägg av de jag har skrivit under 2021

Vegetariskt grilltips - Grillade quorn filéer i korvbröd

1. På första plats hittar vi ett härligt inlägg med tips på nyttig vegetarisk mat. Där tipsar jag om tio vegetariska maträtter som både är goda och nyttiga. Den typen av samlingsinlägg med en lista på flera tips inom en viss kategori brukar vara populära och uppenbarligen lyckades just detta inlägg väldigt bra 2021.

bada isvak

2. Som frälst kallbadare har jag ju skrivit en hel del om just kallbad och mitt inlägg om att bada isvak blev 2021 års näst mest lästa inlägg.

Utomhusträning med tabata

3. Jag skulle vilja bli bättre på att oftare ge er konkreta träningspass och tips till träningsupplägg. Jag vet ju att det brukar vara populärt och bevisligen hittar vi ett sådant inlägg som det tredje mest lästa 2021. Här ger jag tips på utomhusträning med tabata. Ett riktigt roligt och bra pass, som jag verkligen kan rekommendera om du inte har testat det!

Zuccinibröd recept

4. På plats nummer fyra kommer ett receptinlägg på det magiskt goda zuccinibröd jag bakade en mulen och regnig dag i somras. Så kul att ni är många som har hittat till det goda receptet!

Karin Axelsson om microvanor

5. I början av 2021 lyssnade jag på systrarna Kallurs podd när de pratade om microvanor och blev inspirerad. Kul att just mitt inlägg om microvanor har lästs av så många av er! Det är en smart strategi, som jag själv försöker leva efter. Små förändringar kan verkligen göra skillnad och framför allt är det lättare att hålla fast vid dem!

Helgens goda - morotskaka

6. I höstas ville jag tipsa om goda recept att baka på hösten. Jag gjorde det genom detta inlägg höstrecept bakning och det seglade upp till att bli det sjätte mest lästa av de inlägg jag har skrivit i år.

Fröså luktärtor - steg för steg

7. Som du vet älskar jag att hålla på i trädgården sommartid och jag vill gärna tipsa vidare om de saker jag lär mig från trädgårdsarbetet. Ett populärt inlägg blev det jag skrev om hur man frösår luktärtor. Tänk, snart är det dags att göra det igen!

Nyttigt Raw Food-fika

8. Mums för nyttigt Rawfood-fika. Kolla in årets åttonde mest lästa inlägg för recepttips på det!

Så får du gröna tomater att mogna

9. Jag och min man googlade just den här frågan “Hur får man gröna tomater att mogna?” i slutet av trädgårdssäsongen när våra egna tomater inte hade mognat såsom vi hade hoppats. Jag fick en del bra svar, testade och lärde mig en del. Efter det skrev jag ett eget inlägg som svarade på frågan och uppenbarligen lyckades jag bra med det inlägget. Kolla mina svar på frågan Hur får man gröna tomater att mogna?.

Se misstag som lärdomar - Karin Axelsson vid kaprifol

10. Det inlägg som kommer på tioende plats är ett inlägg med mer av en koppling till karriär och mindset. Det är det jag skrev om att se misstagen som lärdomar och som betyder mycket för mig själv och mitt egna mindset.

De mest lästa blogginläggen totalt sett 2021

När jag tittar på vilka blogginlägg som gick allra bäst under 2021 totalt sett så hittar jag bara äldre inlägg i top 13. På plats nummer 14 kommer inlägget med tips på nyttig vegetarisk mat som jag skrev under 2021. Anledningen är för att inläggen i topp har funnits med länge nog för att förtjäna att ligga i absoluta toppen i Googles organiska sökresultat.

Här får du topp 5 av de absolut mest lästa inläggen under 2021, oavsett när de skrevs:

Karin Axelsson - bygga utegym i trädgården
  1. I absoluta toppen ligger inlägget om hur vi byggde vårt utegym. Detta inlägg har över 17 000 sidvisningar under 2021!
Bananbröd recept

2. Därefter kommer inlägget med recept på sockerfritt bananbröd. Detta inlägg har stått sig bra länge. Så kul och så gott är brödet!

fiberrik och nyttig ugnspannkaka recept

3. Flera av mina receptinlägg är populära och näst ut kommer receptet på fiberrik och nyttig ugnspannkaka.

4. Hur man kan äta makrill i tomatsås på olika sätt är också populärt under 2021.

5. Och på plats nummer fem kommer ett inlägg jag skrev 2009 om varför man ska välja långsamma kolhydrater.

Att driva en hälsoblogg är både kul och inspirerande, men såklart är det ännu roligare när jag ser att ni är många som läser den. Tack för att du är en av dem!! <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons