Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Skogens Dag – fira Skogens Dag den 27 januari

Yoga i skogen - Karin Axelsson

Imorgon den 27 januari är det Skogens Dag. Det tycker jag ska firas! Jag gör det via en hyllning till skogen i detta inlägg och genom att vistas i min skog så mycket som jag hinner.

Skogens Dag

På sajten Skogensdag.se läser jag detta:

Skogens dag har under flera år varit ett lyckat arrangemang som genomförs i samverkan mellan Skogstekniska klustret, Länsstyrelsen i Västerbotten, SLU och Umeå universitet. Syftet är att stärka kunskapen och drivkraften som finns inom det skogliga området. Skogen är en av Sveriges viktigaste tillväxtfaktorer och en spännande tillgång. Den är en vardaglig men också omdebatterad råvara och en källa till naturupplevelser, rekreation och hälsa. Skogen är vår framtid.

På grund av pandemin kommer det inte ske något arrangemang kring detta den 27 januari i år, men oavsett vil jag som sagt passa på att hylla vår skog. Hoppas att du också vill det!

Skogens betydelse för mig

Som du säkert vet bor jag precis bredvid en skog, vilket jag och min familj är så tacksamma för. Jag kan inte ens räkna till det antalet gånger jag har gått in i skogen för att reflektera och hämta kraft. Skogen har en läkande kraft för mig och jag kan tänka klart när jag vistas där.

Mina finaste och skönaste löpturer och promenader är de jag utför i skogen. Träningen blir då inte bara fysiskt bra för mig, utan den ger mig också en meditativ upplevelse som är svårslagen.

Jag kommer närmare mina känslor när jag är i skogen och har många gånger brustit ut i gråt där, antingen på grund av sorg eller för att jag känner en sådan tacksamhet till livet.

Att få egentid i skogen är viktigt och värdefullt för mig, men jag älskar också att vara där med familjen. Som när vi går på skogsutflykt med matsäck, när vi drar med oss pulkorna in dit på vintern eller när vi på sensommaren går dit för att plocka blåbär. Att ha skogen så nära inpå knuten är verkligen lyx.

Här kommer ett gäng bilder från fina stunder i vår skog. Imorgon på Skogens Dag ska jag unna mig en stund i vår skog! Hur ska du fira den dagen?

Rutiner att hålla fast vid - promenad i skogen i morgonsol
Blåbärsplock i skogen

Mer info här

Lämna en kommentar

Annons
Annons