Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Soppor recept – värmande och goda soppor

Pumpasoppa recept

Tänk, i natt snöade det ordentligt och vi har nu ett tjockt täcke av snö utanför vårt hus. Så mysigt! Så här års blir jag så sugen på värmande och goda soppor och jag tror bestämt att maken pratade om att vi ska äta det ikväll. För att ge er inspiration på några av mina favoritsoppor vill jag här dela med mig av några soppor recept. Kolla in och låt dig inspireras!

Soppor recept

Att laga en soppa till middagen är ett smart sätt att få till måltiden snabbt och samtidigt fylla den med bra näring. Servera din soppa gärna med ett gott bröd och toppa den gärna med bönor eller linser, en klick cremé fraiche och färska örter, om du har.

Det som är bra med soppor är också att de går att variera i all oändlighet. Testa gärna att byta ut någon rotfrukt mot en annan eller en sorts grönsak mot en annan och du ska se att det blir minst lika gott.

Pumpasoppa recept

I höstas lagade jag denna ljuvliga, mustiga pumpasoppa för första gången. Jag lovar att den är lika god nu på vintern och visst är den gula färgen magisk?!

Jordärtkockssoppa recept

En annan ljuvligt god soppa är denna krämiga jordärtskockssoppa. Toppa den gärna med stekta champinjoner och riven smakrik ost. Mums alltså!

Asiatisk ramensoppa kyckling

En riktigt god klar soppa är den asiatiska ramensoppan med kyckling som du ser ovanför. Den får en god smak av chili och ingefära. Om du gillar de smakerna måste du testa att laga denna!

Grönkålssoppa och knäckemacka

Grönkål är ju en magiskt nyttig kål och den lämpar sig väldigt bra att koka soppa på. Den här grönkålssoppan vill jag tipsa om och den smakar väldigt gott tillsammans med knäckebröd, toppad med lax.

Dagens sista sopptips blir på denna blomkålssoppa med smak av ingefära. Just den var det länge sedan jag gjorde sist och känner att det är snart dags för den igen.

Njut av kylan utomhus och den värmande soppan inomhus!

Lämna en kommentar

Annons
Annons