Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Boxa in energin och ta fram den en dålig dag

Igår var en typiskt energifylld dag. Löpningen på morgonen var skön, dottern hade namnsdag och firades med pannkaksfrukost, lämningen av barnen gick bra, promenaden hem till hemmakontoret var fin och sedan fortsatte dagen med bra möten, skönt jobbflow och en tredje spruta vaccin på det.

När jag åkte för att hämta hem barnen sent på eftermiddagen var vyn från bilen så här vacker som inläggets första bild visar. Den solnedgången ramade in dagen så fint och jag kände både tacksamhet och glädje.

Boxa in energin och ta fram den en dålig dag

Den energi jag kände igår har jag nu boxat in och försöker plocka av idag. För idag mår jag inte bra…

Den tredje vaccinsprutan tog hårt på mig och jag har knappt kunnat sova inatt då jag ömsom har frusit och ömsom svettats.

Jag vet ju att det är övergående och att det inte är någon fara. Och det hjälper faktiskt att tänka på gårdagen och all energi jag kände då för att jag ska må bättre idag

Brukar du göra så ibland, att du boxar in den glädje och energi du upplever en dag för att dra nytta av den på en sämre dag?

Några konkreta tips från mig för att lyckas med detta:

  • Lägg fokus på det du mår bra av i livet. Även om du inte känner de känslorna just nu eller mår super för tillfället kommer du att göra det igen. Håll ut!
  • Visualisera platser och situationer du mår av att vara på och i. För mig hjälper det att titta på bilder från sådant.
  • Släpp på kraven. Det är ok att inte vara på topp hela tiden. Var snäll mot dig själv och anpassa dagens aktiviteter efter ditt mående.

Gårdagens sol verkar vara tillbaka idag. Det ska jag njuta av idag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons