Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En aktiv helg med solsken!

Är så tacksam för den helg vi just har haft. Den har varit fylld av solsken och sköna aktiviteter. Det har varit en aktiv helg på en alldeles lagom nivå.

I lördags var det Löpningens Dag och jag såg många på Instagram som var ute och sprang. Jag blev helt klart sugen, men eftersom jag hade inplanerad vilodag då samt hade galet mycket träningsvärk i lår och rumpa från fredagens träningspass valde jag att låta bli.

Men vi gjorde en del annat aktivt i helgen istället.

En aktiv helg – så här har vi varit aktiva

Denna helg var jag själv med barnen på dagarna då maken jobbade. Jag försökte anpassa vad vi gjorde efter det som barnen gillade. Jag älskar ju att promenera, men det gör inte de, så istället sparkade vi boll enligt Gris-upplägget. Just den bolleken fungerar att göra trots att våra barn är väldigt olika när det kommer till bollkontroll.

Roligast var när vi sparkade bollen mellan oss medan vi joggade längs med vägen. Det tyckte även jag var riktigt skoj!

När jag insåg att det tidigare i veckan hade varit Upp och hoppa-dagen i arrangemang av Generation Pep ville jag såklart upp och hoppa. Den dagen uppmanar de oss alla till att upp och hoppa genom att göra maximalt antal Jumping Jacks på 31 sekunder.

Jag utmanade sonen, som är lika tävlingsinriktad som jag, i detta. Vi båda kämpade under 31 sekunder och fick på köpet upp en skön puls! Här kan du se mig hoppa mina 56 Jumping Jacks.

När vi hade tröttnat på att sparka boll och hoppat klart och vädret fortfarande var strålande vackert tyckte jag att vi skulle passa på att tanka lite mer D-vitamin. Vi hittade då på några till aktiviteter som barnen ville göra. Dottern drog fram sin sparkcykel och sonen fick i uppdrag att springa sitt snabbaste runt vårt område.

Sedan fortsatte vi att vara aktiva inomhus också genom att bygga om matbordet till pingisbord och spela några matcher.

Jag har sagt det förr, men säger det igen: Som jag älskar att vara aktiv med familjen! Och promenera fick jag också i helgen, både själv och med maken när han hade kommit hem från jobbet.

Lämna en kommentar

Annons
Annons