Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Frukt till mat – Pigga upp måltiden med färska frukter!

Frukt till mat

I lördags när jag skulle laga lunch stod kyckling på menyn. Våra barn är inte jätte förtjusta i just kyckling så jag funderade på hur jag skulle tillaga och servera den. Så kom jag på att vi hade färsk mango hemma samt riktigt saftiga apelsiner och tänkte att om jag serverar färsk frukt till kycklingen borde de gilla den.

Frukt till mat

Att ha just frukt till mat gör att måltiden blir både fräschare och mer smakrik. Dessutom får du en mer näringsrik måltid.

Frukt till mat

Vi hade som sagt mango och apelsin hemma och båda dessa smakar väldigt bra tillsammans med kyckling. Utöver det ville barnen att jag skulle skära upp bitar av äpple också.

Quinoa och ris

Både quinoa och ris passar till kyckling och eftersom jag vet att våra barn inte är så förtjusta i quinoa kokade jag båda.

Så dukade fram all god mat på bordet för att var och en skulle kunna plocka av de man gillade. Kycklingen hade jag först marinerat i soja, olivolja och sambal oelek och sedan stekt i bitar i stekpanna. Utöver de färska frukterna som tillbehör till kycklingen och quinoan/riset dukade jag fram kokt broccoli, edamebönor och sallad. Som sås valde jag sriracha mayo.

Så mycket gott på ett och samma bord.

Alla hittade något de gillade och den färska frukten åts det friskt av. Att dottern inte åt så mycket kyckling frukten till trots var lite synd, men vissa saker är svåra att få barnen att äta.

Jag älskade allt på min tallrik, kan jag lova, och kommer lätt laga något liknande snart igen.

Lämna en kommentar

Annons
Annons