Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Ett smart sätt att förlänga helgen på

Förlänga helgen

Den här helgen har varit skön på många sätt. Solen har lyst och värmt ordentligt. Så skönt det har varit ute på våra promenader och andra utomhusaktiviteter! För att förlänga helgen lite extra gav jag mig själv en riktigt härlig morgon denna måndag. Nu känns det verkligen som att jag hade en ännu längre helg än vanligt.

Förlänga helgen – så här gör jag

Ett sätt att förlänga helgen på kan vara att gå ut på fredagkvällen. Men för min del brukar det sällan bli så. Är ofta så trött på fredagen efter jobbet och vill bara ha fredagsmys med familjen då.

Nej, då passar det mig bättre att maxa måndagmorgonen istället. Och när jag gör det känns faktiskt helgen längre. Precis så gjorde jag denna morgon. Nu sitter jag här pigg och nöjd och redo för en ny arbetsvecka.

Detta gjorde jag denna måndagsmorgon:

Min måndag morgon började i skogen. Nu när det är ljust tidigt på morgonen lockar skogen mig även morgontid så det kändes givet att jag skulle springa där imorse.

Så ljuvligt det var att springa mot solen. För precis så kändes det när jag sprang uppför backen mot kalhygget och solens strålar kom fram mellan träden. Jag fortsatte att springa mot den.

Och vände sedan tillbaka när jag hade kommit ut här på fältet.

Planen denna morgon var nämligen att hinna med mer än bara spring i skogen.

Hälsofördelar kallbad - Karinaxelsson.se

När jag kom tillbaka från skogsrundan tog jag bilen bort till sjön och njöt av en magiskt kalldopp i det blå. Solen strålade, fåglarna kvittrade och jag var ensam med sjön. Vilken ljuvlig stund!

Så här efter badet är jag verkligen som pånyttfödd och känslan av att ha haft en längre helg än vanligt är påtaglig. Att jag inte kollade jobbmailen alls under den tidiga morgonen gjorde sitt till att förlänga helgkänslan. Och nu är jag som sagt mer än redo att dyka in i dagens jobbuppgifter.

Testa du med att förlänga helgen genom att göra något extra härligt på din måndag morgon!

Lämna en kommentar

Annons
Annons