Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Från trött och nedstämd till tacksam till livet

Tacksamhet till livet - Karin Axelsson

Det var ganska sent igår kväll och jag var trött efter en intensiv dag. När jag är så där trött som jag var då kan jag lätt bli lite nedstämd. Lite så var det då. Men så bestämde jag mig för att tänka på det som jag var tacksam för just då i den stunden och av att tänka på det blev jag genast gladare. Jag kände mig tacksam till livet igen!

Efter det gick jag och lade mig och sov gott och djupt hela natten. Imorse vaknade jag av mig själv, utsövd och glad. Och eftersom jag vet att det gör skillnad fortsätter jag att vara tacksam till livet och allt det fina jag har.

Tacksam till livet

Det som var min tacksamhetslista igår kväll var detta:

  • Solen har lyst och riktigt värmt oss idag.
  • Jag fick springa en lugn och fin runda i morgonsolen.
  • Kvällen spenderades i stallet med dottern. Älskar vår egentid ihop där!
  • Ny säsong av Mästarnas Mästare är här. Jag och barnen kollade avsnitt 2 ikväll och håller på att planera vilka övningar vi ska köra på vårt egna Mästarpass i helgen.

Idag på morgonen är detta min tacksamhetslista:

  • Solen lyser och värmer även idag och jag valde att jogga en kort sväng i den tidigt imorse.
  • Jag och barnen hade en bra morgon utan stress och tjat. Det är ingen självklarhet och jag är lika tacksam varje gång som jag får ha en mjuk och skön morgon med dem.
  • På jobbet väntar ett gäng intressanta möten, varav ett av dem ser jag extra mycket fram mot.
  • Jag ska laga en variant av pyttipanna ikväll.
  • Vi har fred i vårt land och vi i familjen är friska. Verkligen något att vara tacksam för!

Det finns mycket mer som jag är tacksam för. Det fina är att när man börjar tänka på detta sätt kommer fler positiva tankar och inställningen till livet blir så mycket härligare och finare.

Brukar du lista sådant som du är tacksam för ibland? Om inte tycker jag att du ska testa det. Gör det till en rutin direkt efter att du har vaknat på morgonen eller låt dagens sista tankar på kvällen gå åt det hållet. Skriv gärna ner dina tacksamhetspunkter någonstans.

Här hittar du fler matnyttiga inlägg om tacksamhet:

Lämna en kommentar

Annons
Annons