Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Tid för egentid

Igår kom jag och mannen hem efter att ha varit borta i dryga dygnet. Vi hade haft ett dygn på tu man hand och gett oss själva egentid med varandra i form av spa, god mat och hotellhäng. Så värdefullt och så härligt!

Tid för egentid 

Att ge sig själv och sina närmaste egentid regelbundet är så viktigt. Vi behöver ge oss själva och de vi älskar fullt fokus mellan varven.

Några insikter som jag tar med mig efter dygnet med maken:

❣️ Den som behöver mest egentid är du själv. Tid till att tänka klart, tid till reflektion, tid till att lyssna inåt.

❣️ För att vårda de viktigaste relationerna i ditt liv behöver du ge dem av din egentid. Bara vara, ni två. För vår del behöver jag och sonen ha mer egentid samt mannen och dottern. Det ska vi ändra på framöver!

❣️ Men först ska jag njuta av mer egentid med mannen på kvällarna denna vecka då barnen är kvar hos sin farmor.

Hotellet vi bodde på var Hotell Havsbaden i Grisslehamn, ett fint hotell med spa, god mat och utsikt över havet.

Vi startade vår vistelse md Afternoon Tea med ett ljuvligt solsken som sken in genom fönstren.

Efter att ha spa’at resten av eftermiddagen njöt vi av en god 3-rättersmiddag i hotellets restaurang. Jag åt en portabellosvamp till förrätt och torsk till huvudrätt.

Efterrätten var också god: Vit chokladmousse med blåbärsglass. Mums!

Såklart saknar jag barnen den här veckan, men att få maxa egentid med mannen är mer värdefullt än den saknaden. Och att få sakna varandra ibland är ju bara bra!

Fundera gärna på detta själv. Hur ofta tar du tid för egentid till dig själv? Hur ofta gör du det med de i din familj och dina vänner? Om du känner att det sker för sällan; se till att planera in det mer!

Lämna en kommentar

Annons
Annons