Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Det sköna med att skrota runt

Det sköna med att skrota runt - Karin Axelsson i växthus

Under helgen som just har passerat hade vi nästan ingen tid att passa. Det enda var att skjutsa sonen till hans fotboll och sedan hämta honom. Men i övrigt kunde vi ta dagarna som de kom och göra det vi kände för. Älskar sådana helger! Att bara få skrota runt och göra det som lusten faller på att göra är så skönt.

Det sköna med att skrota runt

Vi hängde mest hemma denna helg och skrotade runt med lite olika saker. Något som jag hade sett fram emot att göra den här helgen var att fixa med mina fröodlingar. Att hålla på med växter och jord är en så rofylld och skön syssla för mig.

Planen var att göra detta i växthuset. Men när vi tittade ut på lördagen och såg att snön yrde runt i ett enda kaos kändes det inte helt optimalt. Jag lade istället ut tidningspapper över hela köksbordet och ställde mig där med mina plantor och fröer.

Tänk vad det kan skifta i vädret för på lördagkvällen kom solen fram och på söndagen var all nysnö som bortblåst.

När jag skulle plantera om några växter på söndagen kunde jag göra det i växthuset. Det är ändå en extra härlig känsla att stå där med mina plantor istället för inomhus.

Varför är det så skönt att skrota runt?

För mig handlar det om att det är så kravlöst och prestigelöst. När jag skrotar runt känner jag mer inåt och gör det jag gör på grund av lust och inget annat.

Jag tror att vi alla behöver skrota runt ibland. I alla fall om du lever ett kravfyllt och kanske till och med stressigt liv i övrigt. Det blir då en viktigt kontrast som balanserar upp.

Så härligt det var att plantera om och fixa i växthuset medan solen sken i söndags. Snön var då som bortblåst.

På lördagen såg det istället ut såhär utanför vårt växthus. Kallt, blåsigt och snöigt. Vilka växlingar under en helg och verkligen typiskt aprilväder!

Lämna en kommentar

Annons
Annons