Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Goda relationer hjälper oss att må bättre

Goda relationer

Under helgen som var har jag fått njuta av att umgås med mina fina vänner. Under 24 timmar har vi lunchat och strosat på stan, ätit middag och sett teatern Rainman på Oscarsteatern, bott på Grand Hotell och slutligen njutit av vårsolen under en promenad på Kastellholmen.

Så värdefullt det är att få maxa väntiden och faktum är att goda relationer är väldigt viktigt för oss för att vi ska må bra. I detta inlägg berättar jag mer om det.

Goda relationer – varför de är viktiga

Det finns ett gäng anledningar till varför vi mår bra av goda relationer. Om du vill veta mer tycker jag du ska lyssna på Sunshinepodden när Katarina Blom gästar den och pratar om lyckoforskning och varför goda relationer är viktigt.

Här listar jag en kort summering av det avsnittet:

❤️ För att vi ska må bra är goda relationer lika viktiga som träning, sund kost och sömn. Om man har goda relationer i sitt liv har man ofta lättare att få till ett hälsosamt leverne i övrigt.

❤️ Att inte ha goda relationer kan framkalla stress.

❤️ Det är viktigt att lyssna inåt efter vilka sociala behov just du har.

❤️ Personer med goda relationer lever ett längre och friskare liv.

Jag är själv så tacksam för de fina vänner jag har i mitt liv. När jag lyssnar på Katarinas beskrivning på vad en god relation innefattar är det tydligt för mig att mina vänner är verkligen goda relationer.

Här får du ett gäng bilder från vår värdefulla helg.

Vi checkade in på Grand Hotell mitt på dagen på lördagen. Så lyxigt det var att ha så mycket utrymme med ett stort rum och ett vanligt rum, som låg intill varandra och där dörren dem emellan var öppnad.

Så gick vi ut på stan och åt en lunch på Grodan. Ljuvligt att sitta på deras uteservering och njuta av vårsolen!

Till kvällen hade vi bokat biljetter på Oscarsteatern. Vi inledde med en god 3-rätters och såg sedan föreställningen Rainman, i vilken vår kompis från skoltiden Polly har en roll. Så bra!

Vi satt uppe till sent och snackade på lördagen. Dagen efter sov vi ut och åt sedan en helt magisk frukost på Grands veranda.

Tjejhelgen avslutade vi med att promenera runt på Kastellholmen medan vi njöt av den fina dagen.

Snacka om att jag har blivit boostad denna helg!

Lämna en kommentar

Annons
Annons