Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Påsken 2022 blev inte som tänkt

Påsken 2022

Jag hade sett fram emot en påsk med mycket tid utomhus, med familj och släkt, massor med god mat och projekt i trädgården. Men strax innan påsk kom sjukstugan till oss och både jag och maken drabbades. Påsken 2022 blev inte som vi hade tänkt oss.

Påsken 2022 – en paus från det mesta

Sedan några dagar är jag frisk igen och känner en enorm tacksamhet till det. Att må bra och orka med de vanliga vardagsbestyren är en gåva och så här efter en sjukdomsperiod är det så skönt.

Under de dagar jag var sjuk fick jag pausa från det mesta av det jag normalt sett gör och det gav mig lite av en tankeställare. Jag kände att det var väldigt skönt att slippa räkna promenadsteg varje dag, träna fem pass i veckan och uppdatera sociala medier och bloggen regelbundet. När man är sjuk orkar man ju inte med sådant, men även nu som frisk har jag fått lite distans till det och kommer inte vara lika manisk med det framöver.

Träningen och promenaderna är såklart bra för mig. Men om det blir tre eller fem träningspass på en vecka och drygt 100 000 steg eller lite mindre spelar ju ingen roll.

Jag älskade att inspirera via mina digitala kanaler, men jag vill inte att det ska bli för kravfyllt. Det är det sällan för mig, men däremot kan det ibland bli stressigt att få ut ett Instagram-inlägg just den tid som jag har tänkt mig. Frågan är om det är värt den stressen? Nej, knappast inte.

Så tack vare några dagars sjukdom har jag kommit fram till att jag kommer må bra av att dra ner på kraven en del och att det kan behövas en paus från sociala medier mellan varven.

Vi orkade få fram lite påskpynt ändå och när Påskdagen kom var vi så pass pigga att vi orkade fixa i trädgården samt göra en utflykt med Mustangen. Värdefullt och fint att vi fick till det.

På Annandag Påsk kom min syster och barnens lilla kusin på 5 månader till oss. Fint att vi fick äta påskgott ihop och njuta av den varma solen ute på trädgården.

Påsken 2022 blev inte som vi hade tänkt oss, men den blev bra ändå.

Lämna en kommentar

Annons
Annons