Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Vårtecken trädgården

Vårtecken trädgården 2022 - Karin Axelsson

Det är måndag morgon och jag ser tillbaka på en skön helg med mycket tid i trädgården. Som du vet älskar jag att spendera tid utomhus i vår trädgård. Att odlingssäsongen 2022 är så härligt och jag ser fram emot många fina stunder i vår trädgård framöver. Just denna helg insåg jag att vi har många vårtecken i vår trädgård just nu.

Vårtecken trädgården

Det här är några av de vårtecken vi upplevde i trädgården i helgen:
🌿 Det är så pass varmt på nätterna nu att jag har kunnat klippa ner alla gamla, vissna växter i rabatterna.
🌿 Vi har vitsippor, påskliljor och andra vårblommor i trädgården.
🌿 Jag har fortsatt med mina fröodlingar, men vågar inte låta de stå ute i växthuset riktig ännu.
🌿 Vi har fikat ute på altanen.
🌿 Barnen har lekt ute med grannkompisarna hela helgen.

Vårtecken trädgården 2022 - Karin Axelsson
Vårtecken trädgården 2022 - Karin Axelsson

Det är en så skön sak att gå runt med häcksax, kratta och skottkärra. Vi hade väldigt mycket gammalt och visset i våra rabatter, som jag under helgen klippte bort. Nu har allt det nya bättre möjligheter att gro och växa upp.

Utan att tänka på det ger trädgårdsarbetet bra vardagsmotion. Igår var jag ute och trädgårdsjobbade hela förmiddagen. När jag gick in för att laga lunch klockan 13 såg jag att jag hade gått hela 12 000 steg. Bara av att hålla på i trädgården! Vilken härlig bonus det är att trädgårdsarbetet också ger bra vardagsmotion.

Vårtecken trädgården 2022
Vårtecken trädgården 2022
Vårtecken trädgården 2022

Just växer dessa blommor i våra rabatter. Det är så härligt att kunna konstatera att de är början på en lång och fin blomsäsong där den ena vackra blomman efter den andra kommer avlösa varandra.

Jag spenderade en del tid i växthuset denna helg också. Solen lyste medan luften var ganska kall denna aprilhelg. Men inne i växthuset var det så pass varmt att jag kunde stå där i T-shirt.

Mina tomatplantor har växt till sig en del, men de får stå kvar inne i huset ett tag till. Vi har fortfarande frostnätter ibland och jag vill inte riskera något. Så inne i vårt tvättstuga och i ena badrummet står nu ett stort gäng av krukor med fröodlingar av tomat, gurka, basilika, luktärtor i tre olika färger och solrosor.

Att hålla på med fröodlingarna är vårtecken det med och jag är tacksam för varje vårtecken jag ser.

Lämna en kommentar

Annons
Annons