Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Ett vinnande koncept

Ett vinnande koncept - Karin Axelsson

Jag har levt i dryga 42 år och upplever att jag egentligen först nu har hittat till ett vinnande koncept när det kommer till hälsa och välmående. Man blir ju både klokare och tryggare med åren och jag tror att det har med det att göra. Jag är nu för tiden också bättre på att lyssna inåt och tar till mig av det. Sådant som jag förr om åren ignorerade för att istället köra på som vanligt är sådant jag idag lyssnar till och agerar på.

I detta inlägg berättar jag mer om vad som är mitt vinnande koncept och ger dig exempel på hur jag agerar idag.

Ett vinnande koncept – Det här är mitt vinnande koncept

Att ha hälsan, må bra både på insida och utsida samt att känna lycka är sådant jag värdesätter högt. Ju äldre jag blir desto mer inser jag att det är de inre faktorerna som räknas och som gör mig lycklig. Jag vet att jag behöver sova tillräckligt för att må bra, att det inte är positivt att träna för mycket och att skippa att njuta av mat är inget jag eftersträvar. Därför blir många av de val jag gör idag annorlunda mot hur de hade blivit för 10-20 år sedan. Och det är just de valen jag gör idag som är ett vinnande koncept. Det är de som gör att jag mår bra och är harmonisk.

Här kommer några exempel på val jag har gjort den senaste tiden:

  • Igår kväll var jag rejält trött redan strax innan 22. Istället för att sitta uppe och göra saker som finns på min to do-lista gick jag och lade mig.
  • Imorse vaknade jag med värk i ena skinka, vilket jag får återkommande mellan varven. Istället för att prompt springa det löppass jag hade planerat tog jag en lugn runda med promenad och jogg i kombination. Så värdefullt att få komma ut i den friska kroppen och så viktigt att jag inte pressade kroppen mer än så.
  • Jag tänker GEMO i det mesta, dvs Good enough move on. Det hjälper mig från att inte ha för höga krav på mig själv och min arbetsbörda blir mer rimlig.
Ett vinnande koncept - Karin Axelsson

Yes, jag har verkligen hittat till ett vinnande koncept och är så tacksam för det! Skulle helst vilja att mina barn hittade till sina vinnande koncept direkt istället för att behöva sträva efter perfektion under ett antal decennier först. Jag ska lära dem allt jag kan så hoppas jag att det räcker en bit på vägen.

Ett vinnande koncept - Karin Axelsson
Ett vinnande koncept - Karin Axelsson

Har du hittat till ditt vinnande koncept?

Läs dessa liknande inlägg:

Lämna en kommentar

Annons
Annons