Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

GEMO – Good Enough Move On

Ett vinnande koncept - Karin Axelsson

För några veckor sedan skrev jag detta inlägg om mitt vinnande koncept. Jag nämnde då GEMO som en punkt, dvs att jag tänker Good Enough Move On i mycket. Här berättar jag mer om hur jag tänker och agerar när det kommer till det.

Vad är GEMO?

GEMO står för Good Enough Move On och handlar om att släppa på perfektionismen och vara nöjd med det man har åstadkommit även om det inte har blivit exakt som förväntat. För mig hjälper det att ha detta tankesätt och i den värld vi lever just nu upplever jag att den är viktig.

Är du också en person med höga krav på dig själv? Är du en så kallad prestationsprinsessa eller prestationsprins? Då kan GEMO vara till hjälp.

Hamnar du i situationer ibland där du sitter med en uppgift som du aldrig blir nöjd med? Känner du att du aldrig kan ta en paus för att du har så mycket att göra och aldrig blir klar? Också då kan GEMO vara till hjälp.

Jag har själv jobbat mycket med detta och jag märker att ju mer jag gör det desto bättre blir jag på GEMO.

Exempel på situationer när det är bra att tänka Good Enough Move On:

  • När du har deadline på en uppgift som har tagit längre tid än du trodde. Låt det vara okej att utfallet inte blev exakt som du hade tänkt dig och lämna in uppgiften när den känns 80-90% bra. Antagligen är det ingen annan än du som tycker att den inte blev 100-procentig.
  • Om du har gjort en prestation av något slag, som du inte är helt nöjd med. Återigen, du är din värsta kritiker och det är säkert ingen annan som tycker att det inte blev bra. Var nöjd med din insats, tänk på det som du gjorde bra och gå vidare!
  • Avsluta varje dag med att tänka på några saker som du är nöjd med att du gjorde. Somna med de tankarna i hjärnan.

Hoppas att detta har varit behjälpligt för dig. Jag är säker på att vi är fler som behöver tänka GEMO!

Tags : Mental hälsa

Lämna en kommentar

Annons
Annons