Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Neurosonic – friskvårdstekonologi som hjälper dig att må bättre

Neurosonic madrass

Detta inlägg är ett sponsrat inlägg från Neurosonic. Men ord och tankar är som vanligt mina egna.

Jag har de senaste veckorna haft en madrass från Neurosonic hemma. Denna madrass går att koppla till en app där man kan välja på fyra olika program, antingen Relaxation, Powernap, Activation eller Recovery. När man startar ett av programmen börjar det vibrera på olika ställen i madrassen och att ligga på den blir som en stunds meditativ massage, med olika syften beroende på vilket program man väljer.

I detta inlägg berättar jag om min upplevelse av att testa Neurosonic och vad den är bra för.

Neurosonic – den smarta madrassen

De mycket lågfrekventa vibrationer som skapas i madrassen har en balanserande effekt på det autonoma nervsystemet. Neurosonics avslappningsmetod leder kroppen till ett tillstånd som liknar meditation, vilket gör återhämtningen snabbare och mer effektiv. Sömnens hälsosamma mekanismer återställs och samtidigt ges många andra delar i både kropp och själ en möjlighet att återhämta sig.

Neurosonic madrass
Neurosonic madrass
Neurosonic madrass

Det är framför allt tre olika områden som påverkas när man använder denna madrass regelbundet:

  • Stresslindring: När ditt sinne redan är fullt kan det vara svårt att hitta ett sätt att bli av med negativ stress. Teknologin i madrassen styr mekaniskt kroppen och sinnet in i ett meditationsliknande tillstånd som behandlar och förebygger stressrelaterade symtom.
  • Förbättrad sömn: Produktionen av stresshormoner minskar och sömnmekanismer återställs. Om du vaknar upp mycket på nätterna brukar det minska. Sömnen blir lugnare och återhämtningen mer effektiv.
  • Upprätthållande av kroppens balans: Vibrationer används för att balansera nervsystemets funktion. Kroppen lugnar ner sig och mekanismerna som reparerar kroppen fungerar bättre.
Neurosonic madrass

När jag har legat på madrassen har jag kommit ner i varv på ett helt annat sätt än jag annars gör. Ett tips är att lyssna på lugn, fin musik under tiden. Även mina barn har testat den och tyckte att det var skönt.

I dagens stressade samhälle tror jag att vi är många som behöver hjälp med att hitta ro mellan varven eller uppnå en bättre nattsömn. Jag tror att Neurosonic kan vara den hjälpen.

Du hittar mer info om de olika madrasserna här.

Detta inlägg är ett sponsrat inlägg från Neurosonic. Men ord och tankar är som vanligt mina egna.

Lämna en kommentar

Annons
Annons