Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Syftet med träning

När jag igår morse stack ut på en löprunda i skogen blev det så tydligt för mig varför jag tränar. I det här inlägget berättar jag om det som är syftet med träning för mig.

Syftet med träning – Mitt varför till träningen

Det fanns en tid när jag tränade för att bli smal och få synliga muskler. Den tiden är förbi och det är jag väldigt tacksam för. Mitt syfte med träningen idag är att få kvalitativ tid för mig själv, helst ute i frisk luft och natur. Att som igår möta morgonen i en skog fylld av solsken och fågelkvitter är en sådan boost för hela systemet. Finns ingen väldefinierad magruta i världen som slår den upplevelsen!

Mitt främsta syfte med träningen är att må bra och ge min kropp de bästa förutsättningarna till att vara stark och uthållig länge. Jag vill orka göra saker med barnen och ha energi till allt det jag tar mig för. Så länge träningen inte är alltför tuff ger den mig den energi jag behöver till att klara vardagen.

När jag och familjen var på Tough Viking i söndags blev det så tydligt för mig att jag är en av de föräldrarna som orkar hålla samma tempo som mina barn. Det var nämligen ganska många av de föräldrar som sprang med sina barn i loppet, som inte orkade hålla barnens takt och som stundvis bad sitt barn att dra ner på tempot. Där vill jag inte hamna!

Min träning hjälper mig till att kunna hålla samma tempo som barnen. Såklart kommer det att komma en dag när de springer ifrån mig, vilket sonen redan är på väg att göra. Men så länge som de är så pass små att de behöver att jag kan bära ibland och springa med ibland, vill jag kunna göra det.

Jag springer inte längre efter klocka eller distans. Igår morse när jag hade sprungit ett tag fick jag ett sug efter att plocka vitsippor och då gjorde jag det. Kravfylld träning är inget för mig längre.

Här berättar jag mer om varför jag tränar:

Lämna en kommentar

Annons
Annons