Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

8 tips för att njuta mer av träningen

Cirkelträning Karin Axelsson

Tillhör du en av de som tycker att träning mest är kravfylld och ett onödigt ont? Då tycker jag att du ska läsa detta inlägg. Här listar jag 8 tips för att njuta mer av träningen. För att träna kan vara lustfyllt, roligt och kravlöst.

Hoppas att detta kan vara till hjälp för dig!

8 tips för att njuta mer av träningen

  1. Slå dig fri från valda sanningar. Strunta i vad andra tycker och säger samt i dina egna valda sanningar. Utmana dem istället och tänk nytt.
  2. Gå tillbaka till vad du njuter av för typ av träning och rörelse. Jag är helt övertygad om att vi alla har någon form av träningsform som vi uppskattar. Det kan vara dans, promenader, simning, gymnastik, ridning eller bollsport. Eller något helt annat!
  3. Lär känna dig själv och ta reda på hur du reagerar på olika rörelser. Låt det få ta lite tid, känn in och reflektera över dina reaktioner.
  4. Öva dig på ett schysst förhållningssätt till dig själv och din träning. Klappa dig själv på axeln istället för att döma dig själv. Var stolt och nöjd över dig själv varje gång du har rört på dig, oavsett vad och hur mycket.
  5. Prova att byta ut ordet träning till rörelse. Hur känns det för dig? Känns det lättare att komma igång och hålla i när du pratar om det som rörelse istället?
  6. Skifta fokus från distans och tider till upplevelse och medvetenhet. För mig fungerar detta så bra. Träningen blir så mycket mer njutningsfull och kravlös när jag lägger fokus på själva upplevelsen. Jag rekommenderar att förlägga träningen till utomhus!
  7. Värdera vardagsmotionen högt. Se till att välja trapporna istället för hissen samt att promenera mellan olika platser så mycket som möjligt. Och var stolt över dig själv när du har gjort sin vardagsmotion.
  8. Öva på att vila från träningen. Vi alla behöver vilan och det är ofta under vilan som lusten till och längtan efter träningen kommer. Tumma inte på vilan, utan ge din kropp den möjligheten till att reparera sig igen.
Ryggresningar - träning Karin
Vad ska jag träna idag? - Jägarvila

Det var åtta tips för mer njutbar träning från mig. Har du kanske ytterligare något?

Lämna en kommentar

Annons
Annons