Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Kladdmuffins choklad – ett galet gott recept

Kladdmuffins choklad recept

I lördags hade jag och dottern egentid ihop. Som de typiska tjejer vi är gjorde vi då typiska tjejgrejer. Vi gick på en blomplockarpromenad, vi målade naglarna och vi bakade muffins. Det var dotterns idé att vi skulle baka och vi kom tillsammans fram till att vi ville baka kladdmuffins choklad.

Jag har gjort en liknande variant av dessa muffins tidigare och älskar den kladdiga chokladsmaken, toppad med vispad grädde och färska bär. Dottern älskar kladdkaka lika mycket som jag så dessa muffins kändes som ett givet val. Här får du receptet.

Kladdmuffins choklad recept

ca 12 muffins

  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 100 gram mörk choklad
  • Vispgrädde och jordgubbar till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg vitt och pösigt.

Smält smöret. Häll matolja och sirap i det smälta smöret. Blanda ner det i äggsmeten.

Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt i en skål. Vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott och rör runt.

Hacka chokladen och blanda ner bitarna i smeten.

Placera ut muffinsformar på en plåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.

Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ungefär 12 minuter. Låt dem svalna.

Garnera kladdmuffinsen med en klick vispad grädde och jordgubbar.

Kladdmuffins choklad recept

När vi hade släkten över i söndags bjöd vi på dessa kladdmuffins till efterrätt. Dottern tyckte att vi skulle ha lila grädde så vi färgade vår vispgrädde med röd och blå karamellfärg. Det var hon som spritsade grädden över muffinsarna och så hjälptes vi åt att garnera dem med svenska jordgubbar.

Kladdmuffins choklad recept

Så somrigt och så gott!

Vill du inspireras av fler goda kakrecept? Kolla in min samlingssida med hembakat här.

Lämna en kommentar

Annons
Annons