Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

När jag är som deppigast

När jag är som deppigast - Karin Axelsson

Vissa dagar vaknar jag upp och är mer nedstämd och deppig än vanligt. Kanske känner du igen dig i detta, att du är mer nedstämd vissa dagar? Det är ju inget ovanligt, konstigt eller fel att känna sig deprimerad eller nedstämd och att vi gör det mer vissa dagar är vanligt. Här skriver jag mer om när jag är som deppigast och varför jag är det.

När jag är som deppigast är jag det av en viss anledning

Jag har funderat vad det beror på att jag har svårare att hitta till glädjen vissa dagar. Dels kan det bero på att våra kortisolnivåer är högre direkt efter uppvaknandet och det i sig kan göra oss mer nedstämda. Och dels har jag ofta fått sämre av sömn och återhämtning de dagar som jag är mer nedstämd.

Det är som att jag då inte har energi nog för att se det positiva och fina i livet.

Sömn och återhämtning är som balsam för själen och vi måste ha tillräckligt av det för att må bra.

När jag känner av den där melankolin brukar jag lägga fokus på att hitta sätt att ge mig själv vila och återhämtning. Efter att sedan ha fått sova bra en hel natt är nedstämdheten som bortblåst och jag är mitt vanliga glada och tacksamma jag.

Jag har tidigare skrivit en hel del om sömn och vikten av det. Klicka in via länkarna för att läsa mer om det och mina tips på hur du får till bra återhämtning och sömn:

Lämna en kommentar

Annons
Annons