I helgen jobbade maken sina sista dagar innan hans semester så i söndags firade vi in hand ledighet genom att äta en middag bestående av pannkakstårta jordgubb och hallon.
Så somrigt, så gott och så enkelt att göra! Här får du receptet på min somriga pannkakstårta.
Pannkakstårta jordgubb och hallon – recept
4 portioner
Pannkakor:
- 4 dl vetemjöl
- 9 dl mjölk
- 5 ägg
- 50 gram smör + extra till stekningen
Topping:
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl jordgubbar
- 3 dl hallon
- en liten burk keso
- 2 bananer
Gör gärna pannkakorna några timmar innan så att de hinner svalna innan du sätter ihop tårtan. Börja med att vispa ihop mjöl med hälften av mjölken. När smeten är jämn tillsätter du resten av mjölken. Knäck äggen och vispa ner dem i smeten. Smält smöret och tillsätt i smeten.
Grädda pannkakorna i en klick smör. Lägg dem på hög på en tallrik och låt svalna.
Mosa bananerna, skiva upp jordgubbarna och vispa grädden. Varva pannkakorna med de olika toppingarna. Avsluta med grädde och bär på toppen.
Vi mumsade pannkakstårtan i vår syrénberså med kall mjölk. Så gott!
Pannkakstårta passar att äta nästan när som helst på sommaren. Se till att njuta av det mycket i sommar!
Snart går barnen på sommarlov och jag tar semester om en och en halv vecka. Så härligt!
Missa inte de här två magiska recepten på pannkakstårtor:
Eller gör en våffeltårta istället: