Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Veckans Bästa – vecka 23 2022 ♥

Sommaren är verkligen här nu och jag njuter i full drag. Jag njuter av värmen och allt det vackra, av att kunna gå ut barbent på morgonen utan att frysa, av att äta middagen i solig trädgård och av att aldrig vilja gå in på kvällen. Hoppas att du också njuter!

Den här veckan inleddes med en ledig dag på Nationaldagen. Vi firade den med både målning av balkong, ridning med dottern och på Gärdet för att se Nationaldagsgaloppen. Fint att kunna börja veckan så. Här kommer resten av denna veckans bästa.

Veckans bästa från vecka 23 2022

Den vackraste tiden - Karin Axelsson

Veckans vackraste

Det är så galet vackert ute nu att jag nästan tappar andan. Skrev detta inlägg i veckan om hur vi kan se till att njuta av det vackra så mycket som möjligt och må bra i det. Jag försöker efterleva det jag skrev om hela tiden och tycker att jag lyckas ganska bra.

Veckans träning

Det är nu fredag morgon och jag har precis tränat ett Crosscage-pass på gymmet. Det var en mix av många bra styrkeövningar där både koordination och balans fick vara med. I övrigt har jag sprungit i min skog och tränat styrka i mitt utegym. Båda två är verkligen favoriter för mig.

Veckans mysigaste

Dottern och jag gick in i skogen för att plocka blommor igår kväll. Som jag älskar sådana stunder! Nu har vi tre vaser med liljekonvaljer hemma hos oss.

Veckans mest boostande

Sova och återhämtning är bra härligt. Här har jag skrivit om tips för om man har svårt att sova. Just nu när vi är inne i en intensiv period innan semestern är just sömnen och återhämtningen extra viktig.

Veckans godaste

Kanske pannkakstårtan på bilden nedanför? Jag kommer nämligen göra en liknande på söndag för att fira att mannen går på semester.

Pannkakstårta blåbär hallon recept

Veckans mest inspirerande

Det är tydligt att många söker efter skolavslutning på Google nu för detta inlägg om skolavslutning 2021 har fått många besök.

Bli ett proffs på 10 000 timmar - toscakaka

Veckans mest lästa inlägg

Det jag skrev igår med receptet på toscakaka har lästs av flest av er.

Veckans bästa Instagram-inlägg

Det jag skrev om det här med att njuta fullt ut av det vackra i nuet:

Nu när vår trädgård är som vackrast har jag nästan svårt för att njuta av den. 🌺

Det är som att jag blir stressad av att inte kunna vara i den hela tiden samt att jag oroar mig för att denna fina tid ska ta slut.

Så dumt!☹️

Tips till mig (och kanske dig) för att njuta av nuet:

✨Se till att spendera så mycket tid som möjligt med det du njuter av. I mitt fall med trädgården planerar jag in alla tänkbara stunder för att vara i den. Jag tränar i den, jag spenderar mina kvällar och helger i den. Idag när jag jobbade hemifrån gick jag runt och njöt av den på min lunch.

✨Stanna upp vid ett vackert träd eller buske. Lukta på blommorna och dra in doften ordentligt. Förhoppningsvis kommer den stunden finnas kvar framåt som ett fint minne.

✨Ta bilder och filmer på allt det vackra. För mig fungerar det väldigt bra att ha dessa att gå tillbaka till när hösten och vintern kommer.

✨Jobba med meditationsövningar för att vara mer i nuet. Andas, pausa allt annat och tillåt dig att vara där och då. Det hjälper!

✨Plocka in fina buketter att njuta av inomhus också. Just nu njuter jag av liljekonvaljer på köksbordet.

Har du fler tips för att njuta av nuet❓

Följ mig på @karinaxelsson.se

Vad jag ser fram emot i helgen

Ikväll ser jag fram emot att ha sommarfest med jobbet. I övrigt ser jag fram emot att njuta av sommaren utomhus så mycket som möjligt i helgen.

Njut av din fredag och helg och gör vad du kan för att göra dessa dagar fina!

Lämna en kommentar

Annons
Annons