Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Veckans Bästa – vecka 24 2022 ♥

Veckorna bara rusar förbi och det går lite för fort, kan jag tycka. Denna tid är så härlig och jag vill njuta av varje sekund av den, vilket jag försöker göra. Men känslan är att det rusar på lite väl snabbt.

Denna vecka är en händelserik sådan med skolavslutning för barnen och mycket som händer både hemma och på jobbet. Här kommer veckans bästa.

Veckans bästa från vecka 24 2022

Veckans vackraste

Det är en så vacker tid nu. Jag njuter av att vår spireahäck blommar och ramar in vårt hus så fint och av allt annat vackert i naturen. Visst är det både vackert och doftar ljuvligt just nu?!

Veckans träning

Som vanligt har det blivit en mix av löpning i skogen och några styrkepass. Just nu är det tidig fredagsmorgon när jag skriver detta och ser fram emot att springa en runda strax.

Missa inte att läsa mitt inlägg med åtta tips för hur du kan njuta mer av träning!

Veckans mysigaste

Igår hade barnen skolavslutning och jag är så glad för att vi föräldrar fick vara med. Barnen sjöng så fint och vädret höll sig fint. En mysig och härlig stund. Så glada de är för att ha sommarlov nu!

Dottern har tjatat om att få följa med till mitt jobb och idag kommer hon få göra det. Blir mysigt!

Veckans mest boostande

Min löptur i skogen och ner till sjön i måndags morse var så ljuvlig. Jag fick en lugn och fin stund där vid vattnet och hade även turen att se ett rådjur med sitt lilla barn.

Pannkakstårta jordgubb och hallon - recept

Veckans godaste

Helt klart denna pannkakstårta med jordgubbar och hallon som vi festade på i söndags när maken just hade gått på semester. Så somrig och så god!

Veckans mest inspirerande

Jag gjorde en hälsokontroll tidigare i veckan, vilket visade på att mina värden i det stora hela var bra. Men jag lider brist på järn och d-vitamin. Så värdefullt att få den insikten och nu börjar jag ta sådana kosttillskott för att få upp mina nivåer av dessa två. Jag tycker alla borde göra hälsoundersökningar med jämna mellanrum. Är ju svårt att veta hur det ser ut annars.

När jag är som deppigast - Karin Axelsson

Veckans mest lästa inlägg

Det jag skrev om när jag är som deppigast och vad det beror på är det som har lästs av flest av er.

Veckans bästa Instagram-inlägg

Även på Instagram var det inlägget på samma tema som gick bäst, sett till räckvidd:

När jag är som deppigast… 😢

Vissa dagar vaknar jag upp och är mer nedstämd och deppig än vanligt. 😢 Känner du igen dig?

Jag har funderat vad det beror på och tror mig ha hittat svaret.

De dagar jag är nedstämd är ofta de gånger jag har fått för dåligt med sömn. Det är som att jag inte har energi nog för att se det positiva och fina i livet.

Sömn och återhämtning är som balsam för själen och vi måste ha tillräckligt av det för att må bra.😴❤️🙌

Här kommer mina tips på hur du får till bra sömn:
❤️ Se till att vara fysiskt aktiv under dagen. Det är när du har ett aktivt liv som du bygger upp sömnbehovet.
❤️ Börja varva ned en till två timmar före sänggåendet. Det kan handla om att läsa en bok eller tidning, ta ett varmt bad eller lyssna på lugn musik.
❤️ Undvik att dricka kaffe och alkohol samt att sitta framför datorn timmarna innan du ska sova.
❤️ Har du mycket stress och oro i ditt liv? Försök att hantera detta innan du ska gå och lägga dig. Ett tips kan vara att skriva ner det du är stressad eller oroad för på ett papper.
❤️ Låt sovrummet vara svalt, tyst och mörkt. Använd gärna öronproppar och en ögonmask om sovmiljön störs av buller och ljus.
❤️ Om du ändå har svårt att somna: Ligg inte kvar i sängen mer än 20 minuter. Gå upp istället och gör något småtråkigt, som att läsa en bok. När ögonlocken börjar bli tunga och du känner dig sömnig går du tillbaka till sängen och försöker att somna på nytt.
❤️ Om du har sovit dåligt under natten, stig ändå upp när klockan ringer vid din vanliga uppstigande tid. En störd sömn bygger upp sömnbehovet vilket ger goda förutsättningar för att du sover extra djupt nästa natt.
❤️ Tänk på att det är helt normalt att ha tillfälliga sömnstörningar. Men om du har regelbundna sömnbesvär under en månad eller längre bör du kontakta din husläkare, företagshälsovård eller någon sömnspecialist.

Hoppas tipsen var hjälpsamma!

Följ mig på @karinaxelsson.se

Vad jag ser fram emot i helgen

Ikväll ska jag och dottern möta upp man och son på stan. Vi ska äta ute och sedan cruisa runt med vår Mustang Cabriolet på gatorna där. Blir en somrig och härlig upplevelse!

Annars ser jag fram emot att hänga mycket med familjen i helgen och njuta av den vackra tid vi har nu.

Se till att njut av det fina i livet du också!

Lämna en kommentar

Annons
Annons