Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Blåbärsplock – Det hälsosamma med att plocka blåbär

Blåbärsplock - Det hälsosamma med blåbärsplock - Karin Axelsson

Jag älskar augusti mycket för att jag då får njuta av blåbärsplock. En kväll tidigare i veckan spenderade jag en lång stund i skogen med blåbärshinken. Och jag kommer garanterat återkomma dit flera gånger denna vecka och månad.

Nuförtiden tycker inte barnen att det är så roligt att plocka blåbär. Jag fick i och för sig med mig dottern vid ett tidigare tillfälle i sommar, men de flesta av gånger är jag ensam när jag går in i blåbärsskogen. Det blir då en fin stund av egentid för mig och jag njuter lika mycket varje gång när jag plockar blåbär.

Det finns många hälsofördelar med att plocka blåbär. Här kommer några av dem.

5 hälsosamma saker med att blåbärsplock

🫐 Skogen gör mig lugn och jag får en stund för reflektion.

🫐 Jag får frisk luft och motion och det vet vi ju alla hur bra det är.

🫐 Jag får träna mig på att sitta på huk under längre stunder alternativt träna min core när jag mellan varven står böjd över bären istället. Då är det viktigt att använda magstödet!

🫐 Vi får frysen fylld av de näringsrika och antioxidantfyllda bären. Faktum är att jag brukar plocka så pass mycket när det är säsong att det räcker hela resten av året. Är så ljuvligt att kunna göra ugnsbakad gröt, smoothie och blåbärspaj när som helst. Och vi älskar att toppa vår gröt, fil och pannkaka med blåbär!

🫐 Det är också något härligt för själen att äta mat man har odlat eller plockat själv. Den maten är alltid lite godare!

Blåbärsplock - Det hälsosamma med blåbärsplock
Blåbärsplock - Det hälsosamma med blåbärsplock - Karin Axelsson

Att komma hem igen med en hink eller burk fylld med blåbär och med händer som är alldeles lila är så härligt. Jag brukar inte använda blåbärsplockare, utan plockar mina blåbär en och en för hand. Det är så skönt att ha rensningen klar när jag kommer hem.

Här skriver jag om en annan gång när jag plockade blåbär, vilket visade sig vara det årets sista blåbärsplock. Tänk att jag tycker varje gång jag plockar blåbär är lika magisk!

Hoppas att även du får njuta av blåbärsplock denna sensommar!

Lämna en kommentar

Annons
Annons