Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

En smoothie om dagen

En smoothie om dagen - recept på randig smoothie

Tänk att jag skulle göra ett uppehåll från bloggen under hela min semester. Jag hade tänkt att vara borta från den mycket, men trodde kanske inte att jag skulle skippa den helt under dessa sex veckor. Men så blev det och det har varit skönt.

Nu är det dags för mig att börja jobba igen och då blir det naturligt att börja skriva här också. Och som jag har mycket att skriva om! Vi har varit på många fina platser, som jag gärna berättar om, och jag har en hel del tips på både träningspass och goda recept att dela med mig av. Vi börjar med ett recept på en svalkande god smoothie. För under semestern har vi levt efter devisen ”en smoothie om dagen”.

En smoothie om dagen

Exakt varje dag under hela den sex veckor långa semestern blev det inte. Men vi kom överens om att de dagar som vi var hemma och när alla i familjen var lediga skulle vi göra en smoothie om dagen. Det var barnens idé, men jag gick igång på den. En smoothie är ju så enkel att göra och det är ett bra sätt att säkerställa att barnen får i sig bra näring från frukt, bär och grönsaker. Så det fick det bli: En smoothie om dagen!

De flesta av dagarna gjorde vi smoothien till kvällsmaten. Annars fungerar det ju bra att göra smoothie till frukost eller mellanmål. Vi varierade innehållet och jag tror inte att en enda smoothie blev en annan smoothie lik. På bilderna ser du de smoothies vi gjorde i samband med att Sveriges damer spelade match i fotbolls-EM. Tacken var att den skulle bli gul och blå, men den blev snarare gul och lila. God blev den i alla fall och just den match som spelades den här kvällen vann de. Här kommer receptet.

Randig smoothie

4 portioner

  • 2 bananer, frysta i slantar
  • 2 rejäla nävar fryst mango
  • 1-2 dl äppeljuice
  • 3-4 dl frysta blåbär
  • några droppar blå karamellfärg

Ta ut bananerna, mangon och blåbären ur frysen en stund innan du ska göra smoothien. Detta för att de ska hinna tina något.

Börja med att mixa bananslantarna, den frysta mangon och äppeljuicen i en mixer. Addera mer äppeljuice om du vill ha smoothien lösare. När smoothien är slät smakar du av och häller upp hälften av den i en tillbringare.

Tillsätt blåbär och karamellfärg till det som är kvar i mixern. Mixa detta slätt. I mitt fall fick jag alltså inte till den där blå färgen som jag hade velat. Kanske att du lyckas bättre?

Ta fram fyra glas och varva mellan att hälla upp den gula smoothien och den blåa/lila smoothien så att du får en randig smoothie. Sätt sugrör i smoothie och servera!

Skål!

Lämna en kommentar

Annons
Annons