Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Sex månader utan koffein: Hälsofördelar utan kaffe

I februari bestämde jag mig för att testa att sluta med kaffe. Nu har det gått mer än sex månader sedan dess och jag har inte druckit en droppe kaffe eller annat koffein under den här tiden. Här berättar jag om de hälsofördelar jag upplever med att vara utan kaffe.

Hälsofördelar utan kaffe

Jag slutade med kaffe och koffein för att jag inte vill vara beroende av det. Jag gillar inte att känna mig som en slav under något och just kaffe var jag en slav under tidigare. Nu drygt sex månader senare är jag tacksam för att jag tog det beslutet. Jag känner mig fri!

Här punktar jag upp de hälsofördelar jag ser att du kan uppnå om du också skulle sluta med koffein. Kanske är du redan koffeinfri idag och i sådant fall känner igen dig?

  • Du är pigg på riktigt. När du känner dig pigg vet du att det inte är en illusion. Du har inte gjort dig pigg av koffeinet, utan du är det för att du är utvilad.
  • Dina tänder blir vitare. Kaffe och svart te innehåller syra som tär det på tandemaljen. Jag kan visserligen inte påstå att jag tycker att mina tänder är värst mycket vitare nu, men kanske att de blir det mer framöver?
  • Du blir mer produktiv. Kaffe kan bidra till att du går ner i varv under eftermiddagen. Utan kaffe håller du en jämnare nivå under hela dagen.
  • Du blir lugnare. Koffeinet kan öka din puls och avsaknaden av det kan göra dig mindre orolig.
10 veckor utan kaffe - Karin Axelsson

Om du vill veta mer om vad jag dricker istället för kaffe och svart te kan du läsa detta inlägg. Jag känner inte alls att jag går miste om något eller saknar något. Det är en skön känsla.

Livet utan kaffe är fantastiskt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons