Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Öva på tacksamhet

Ja-dagen - Karin Axelsson

Efter att jag igår kväll kände mig trött och ganska urlakad vaknade jag utvilad och pigg denna morgon! Tänk vad sömn gör under!

Mina tankar denna morgon har gått till all tacksamhet jag känner till livet och jag vill slå ett slag för att tänka på det du är tacksam för. Och att vi ibland kan behöva öva på tacksamhet. Oavsett vilket läge vi befinner oss i har vi saker att vara tacksam för.

Detta tackar jag för denna morgon:

❤️ Jag och närmaste familjen är friska.

🏡 Vi har tak över huvudet och mat på bordet.

☀️ I helgen har jag fått njuta av blommor, solsken och trädgårdshäng.

🙏 Dottern somnade igår kväll med sin hand runt min arm.

Öva på tacksamhet – Tips på övningar

Ibland kan vi behöva öva oss på att vara tacksamma. Personligen känner jag att det är värt att ta sig tid till att vara tacksam varje gång. Här tipsar jag om vad du kan göra för att hitta till tacksamhet:

  • Skriv i en tacksamhetsdagbok. Ta för vana att skriva ner minst tre saker du är tacksam för varje dag, antingen morgonen eller på kvällen.
  • Acceptera och kapitulera. När irritation eller ilska pockar på uppmärksamhet, försök att fokusera på att acceptera att känslorna finns där och kapitulera. Tillåt dig alla känslor och var ok med det.
  • Gå ut i naturen. För min del hjälper det alltid att ta en promenad i skogen eller på annan din plats.
  • Meditera. Hitta stunder av stillhet och lägg fokus på andetagen. Det kanske är i den stunden som du hittar till verklig tacksamhet.
  • Skicka tacksamhets-sms. Denna övning är så bra. När du berättar för andra hur mycket de betyder för dig får du så mycket tillbaka själv.
  • Ge minst en komplimang per dag till någon i din närhet. Precis som med sms:en ger det dig så mycket tillbaka.
  • Gör sådant som du mår bra av. Lyssna inåt och sätt dig själv i främsta rummet. Du kommer känna mer tacksamhet och må bättre när du prioriterar din egna hälsa.
Ja-dagen - Karin Axelsson med solrosor

Tänk att det finns så mycket att vara tacksam för!

>>> Läs fler av mina inlägg om tacksamhet här. <<<

Lämna en kommentar

Annons
Annons