Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Halloween tips

Pumpasoppa recept

Halloween infaller den 31 oktober och firas som bekant ordentligt den dagen i USA. De senaste åren har vi ju börjat fira Halloween alltmer här i Sverige, men hos oss finns det inget fast datum spikat för Halloweenfirandet. Det är okej att fira Halloween dagen före Alla helgons dag, dagen före Allhelgonadagen eller dagarna närmast omkring. Vad det verkar kommer de flesta gå “Bus eller godis” fredagen den 4:e november hemma hos oss. I detta inlägg vill jag ge dig mina Halloween tips när det kommer till mat, fika och godis.

Halloween tips

Oavsett vilken dag man firar Halloween på går det ju att njuta av god Halloweenmat från och med nu och två veckor framåt. Passa på att laga goda värmande pumpasoppor, baka en lite läskig kladdkaka och gör nyttigt godis. Här får du mina recepttips på det.

Smakrik rostad pumpasoppa

Pumpasoppa recept
Pumpasoppa recept

Denna ljuvliga rostade pumpasoppa lagade jag förra året av innehållet från de pumpor vi hade gröpt ut och gjort Halloweenfigurer av. Den är len, god och smakrik och passar ypperligt att äta tillsammans med ett gott bröd.

En annan soppa jag kan tipsa om är denna kokos- och pumpasoppa.

Halloweenkladdkaka

Halloweenkladdkaka recept

Älskar du kladdkaka som jag? I sådant fall tycker jag att du ska baka denna läskiga Halloweenkladdkaka, som är minst lika god som en vanlig kladdkaka. I receptet beskriver jag hur man får till det snygga spindelnätet på kakan.

Nyttigt godis till Halloween

11-nyttigt-godis-halloween

Slutligen vill jag tipsa om detta nyttiga godis som du kan göra till Halloween. Du behöver bara tre ingredienser och du får i dig bra näring när du äter det. Hur bra?!

Lämna en kommentar

Annons
Annons