Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Efter åtta år av smärta i skinkan har jag äntligen fått hjälp!

Blue Monday - Karin Axelsson

Några av er kanske minns att jag brukar ha en stark smärta i höger skinka, som återkommer med jämna mellanrum? Det började för ungefär åtta år sedan och jag skrev då om denna smärta i skinkan här. Strax efter att smärtan hade börjat komma besökte jag en naprapat för att få hjälp. Han konstaterade att jag hade olika långa ben och att det nog berodde på det. Men den vetskapen gjorde inte att smärtan slutade att komma tillbaka, utan jag har sedan dess haft detta problem ungefär en gång per kvartal de senaste åtta åren.

Nu efter sommaren bestämde jag mig för att ta tag i det igen. Jag tänkte att det måste bero på något annat och det måste gå att få hjälp med detta. Jag ska väl inte behöva acceptera att jag ska ha en strålande smärta i vänster skinka som gör att jag inte kan träna och vara igång som vanligt några dagar varje kvartal?

En kollega till mig tipsade mig om Kroppsdetektiverna och jag har nu fått hjälp av en naprapat där. Vilken lycka att han har kunnat identifiera orsaken till smärtan och hjälpt mig att bli av med den!

Hjälp av naprapat

Just den naprapat jag har gått till hos Kroppsdetektiverna visade sig vara väldigt kunnig. Vid första besöket testade han styrkan i mina både ben och hur de reagerade både i vanligt läge och i avslappnat läge. Han kunde ganska snabbt konstatera att mitt bäcken var snedvridet, vilket de sannolikt har blivit av min senaste graviditet och/eller förlossning. Tidsmässigt stämmer det då det var drygt åtta år sedan jag födde vårt yngsta barn.

Pga av mitt snedvridna bäcken har det högre benet och höften fått ta över mer och stärkts upp medan den vänstra delen har blivit hämmad. Att jag har fått denna smärta i vänster skinka med jämna mellanrum har berott på att den har varit belastad så konstant och inte fått slappna av.

Nu har jag varit hos naprapaten vid tre tillfällen och mellan dessa gånger har jag gjort övningar för vänster ben varannan dag. Igår när jag var på mitt tredje besök där kunde han konstatera at vänster sida har stärkts upp och att bäckenet har rättats ut. Underbart!

Jag kan ju såklart inte svära på att smärtan inte kommer komma tillbaka. Om den skulle följa sitt tidigare mönster kommer den komma tillbaka om ca 1 1/2 månad igen. Så vi får se. Men jag litar mycket på det naprapaten sade och det känns verkligen som att han har hittat grundorsaken till problemet.

Vad härligt det är med proffsiga människor som kan sitt yrke. Jag kan verkligen rekommendera Kroppdetektiverna om du behöver en riktigt bra naprapat.

Lämna en kommentar

Annons
Annons