Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Italienska köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås med spagetti - recept

En favoriträtt jag gärna kommer tillbaka till är italienska köttbullar i tomatsås. Igår lagade jag detta till lunch och denna gång blev det extra gott, tycker jag. Kolla in receptet på denna ljuvliga italienska rätt, som jag gör på mitt sätt.

Italienska köttbullar i tomatsås – recept

4 portioner

Börja med att laga köttbullarna. När de steker i pannan kan du under tiden koka spagetti samt göra den smakrika tomatsåsen.

Köttbullar

  • 400 gram nötfärs
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 ägg
  • chili
  • peppar

Rör ner samtliga ingredienser förutom nötfärsen i en skål. Blanda runt väl. Lägg ner köttfärsen och jobba in vätskan i den med händerna. Rulla fna köttbullar av smeten och lägg dem på en tallrik.

Stek köttbullarna i både smör och olja tills de är genom stekta.

Italiensk tomatsås

  • 1/2 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tomat
  • 1 burk tomatkross
  • chili
  • cayennepeppar
  • svartpeppar
  • salt
  • torkad oregano

Hacka gul lök, vitlök och tomat fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Häll ner löken och tomaten och låt dem fräsa sig mjuka. Häll ner tomatkrossen och krydda med kryddorna. Låt puttra en stund på låg värme.

När tomatsåsen har puttrat klart häller du den över köttbullarna i stekpannan.

Servera dem med nykokt spagetti, riven ost och bladspenat.

Älskar denna varma, lite heta och smakrika maträtt. Trodde inte att barnen skulle gilla tomatsåsen, men visade sig att sonen gjorde det, vilket glädjer mig.

Det här skulle jag kunna äta varje dag!

>>> Här kan du hitta några fler av mina godaste kötbullsrecept. <<<

Lämna en kommentar

Annons
Annons