Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Klassiska plättar

Klassiska plättar - recept

En frukostfavorit på helgen i min familj är att äta plättar till frukost. Det går ju att variera plättar i all oändlighet och jag har tidigare tipsat om både bananplättar och äppelplättar. I detta inlägg vill jag tipsa om klassiska plättar, något jag stekte till oss som söndagsfrukost för drygt en vecka sedan.

Klassiska plättar – recept

Räcker till en stor och hungrig familj

När jag gör mina klassiska plättar använder jag mig av samma recept som när jag gör pannkakor. Har stekt plättar och pannkakor så många gånger i mitt liv att jag har receptet i huvudet. Så här gör jag:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 9 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 50 gram smör + smör till stekningen

Mät upp mjölet och salt i en skål. Addera hälften av mjölken och vispa ordentligt för att få bort alla klumpar. Tillsätt resten av mjölken och fortsätt att vispa lite till.

Knäck ner äggen i smeten och blanda runt.

Lägg smör i plättlaggen och låt det smälta. Häll ner det smälta smöret i smeten och vispa.

Låt gärna smeten stå en stund innan du börjar grädda plättarna.

Klassiska plättar - recept

Plättar är ett festligare alternativ till pannkakor. Och det går lika snabbt att göra!

Toppa sedan dina plättar med det du är sugen på. För oss denna gång blev det lättvispad grädde samt hallon och blåbär. Mums!

Här har du fler goda plättarrecept:

Lämna en kommentar

Annons
Annons