Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Må bättre av att inte klaga

Karin Axelsson

Tänk att vara en person som aldrig klagar. Som oavsett vad alltid ser saker från den ljusa sidan och som helt motar bort de negativa tankarna.

Här kommer mina tankar om hur det skulle vara.

Därför mår du bättre av att inte klaga

Jag brukar försöka ha en positiv inställning till livet och saker som sker. Men när jag tänker efter inser jag att jag tyvärr klagar över saker ganska ofta ändå. Det är klagomål över att jag är trött, att jag fryser eller att jag inte hinner med allt jag vill. Det är så lätt att slinka dit, men egentligen vill jag inte det.

Att klaga leder ingenstans. Det ger bara en negativ känsla och sprider en tråkig stämning. Därför är det bättre att slippa klagandet. Istället ska vi se till att göra något åt saken eller att acceptera läget. Svårare än så är det inte!

Alternativ ett, att göra något åt saken, kan vi använda i till exempel dessa fall:

  • ”Jag är trött”: Lägg dig och vila en stund eller se till att lägga dig tidigare ikväll.
  • ”Jag fryser”: Klä på dig mer kläder.
  • ”Jag hinner inte med”: Fundera på vad du kan prioritera bort och gör sedan dina åtaganden ett i taget.

Alternativ två, att acceptera läget, ska vi använda vid till exempel dessa tillfällen:

  • Det är dåligt väder.
  • Du eller någon i din närhet har blivit sjuk.
  • Det är oroligheter i världen.

Exemplena ovan kan vi inte påverka och då gör vi bättre i att acceptera dem. Så får vi göra det bästa av de förutsättningar vi har.

Jag är övertygad om att vi kan må så mycket bättre mentalt om vi slutar med att klaga på saker. Så tänk på det nästa gång du är på väg att tänka eller säga ett klagomål. Försök istället att antingen göra något åt det eller acceptera och sedan lägger du inte mer energi på det.

Lämna en kommentar

Annons
Annons