Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Du kvinna: Våga ta plats!

Våga ta plats - Karin Axelsson

Jag skriver specifikt till dig som kvinna för jag vet att vi generellt är sämre på att ta plats. Det är som att vi är födda med ett lite sämre självförtroende och självkänsla än vad männen generellt är. Eller så är det något i vår uppfostran och uppväxt som gör att vi som vuxna inte vågar ta lika mycket plats som männen. I detta inlägg vill jag boosta dig som kvinna till att våga ta plats.

Våga ta plats!

Jag har också varit där. När jag var så osäker på mitt värde och min kunskap att jag inte vågade säga ifrån, säga till eller ta plats. Jag minns hur jag kunde fundera på saker jag ville få sagt länge innan jag vågade säga dem, om jag ens vågade det. Jag var ofta den som var tyst, som lyssnade och lydde. Men jag ifrågasatte sällan, utan jag fann mig i saker som jag kanske inte ens höll med om.

Det är annorlunda nu. Nu vet jag mitt värde och jag har en stark tro på mig själv. För mig har det kommit med åren och genom att jobba med mig själv. Men det ska inte behöva vara så att en ung kvinna inte vågar ta den plats hon förtjänar.

Om du känner igen dig i det som var jag i ung ålder vill jag ingjuta en tro på dig själv i DIG‼️ För:

❤️ Du är unik.

❤️ Du har massor av kunskap och erfarenhet (oavsett ålder).

❤️ Om du vill något så kan du!

Våga ta plats - Karin Axelsson

Männen är ofta bra förebilder där och vi behöver bli mer som dem. Våga vara lite själviska ibland och stångas för vår sak. Stå för det vi tycker och inte ge oss för att någon annan har en stark röst. Sedan finns det såklart massor av kvinnor som gör detta bra idag. De kan vi också använda som förebilder.

Låt oss alla ta lite mer plats, utan att trampa någon på tårna eller driva saker för långt!

Håller du med mig?

Lämna en kommentar

Annons
Annons