Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Årets första snö

Årets första snö - Karin Axelsson

Visst är det något alldeles speciellt och magiskt med årets första snö?! I helgen kom den till oss på riktigt och idag har vi vaknat upp till hur mycket snö som helst. Wow, vilket vackert vinterlandskap vi har nu utanför dörren!

Årets första snö


Som jag älskar att se lyckan i barnens ögon när den första snön kommer. Och ännu är det inte för gamla för att springa ut av glädje när de ska bygga årets första snögubbe. I lördags byggde barnen snögubben Leif hemma hos oss och idag efter skolan är jag säker på att de kommer bygga desto fler snöfigurer.

Just idag är det snökaos i Stockholm då det har kommit så mycket snö under natten. Jag känner mig trygg i att jobba hemifrån idag och hoppas att det ska gå bra att köra till stallet ikväll när dottern har ridning. Förutom de eventuella trafikproblem som snön kan orsaka finns det bara härliga saker att säga om snö.

Det fina med snö:

  • Den lyser upp och gör vår annars mörka november till ljus.
  • Den är vacker att se på. Just nu sitter jag vid skrivbordet och tittar ut på en vacker tavla av ett vinterlandskap. Så ljuvligt!
  • Den ger ett extra skimmer och bra puls till promenaden. Jag ser fram emot dagens lunchpromenad i snö när jag ska gå med en vän!
  • Den ger oss hopp och tro om en vit jul!

Och tänk så mycket härligt det går att göra ute i snön. Förutom att åka pulka, skidor och skridskor samt bygga snögubbar och snölyktor har jag några favoritaktiviteter när det kommer till snö och is.

Snöbad i Åre

Som att bada snöbad och ta en bastu efteråt. Kolla in när jag snöbadade och badade bastu i Åre här.

Vinterbada utan bastu - Karin Axelsson

Så har vi ju det här med att vinterbada. Tänk att det snart är dags för det igen – så härligt! Läs mitt inlägg om att vinterbada utan bastu här.

bada isvak

Och här har du mina tips för att bada i isvak.

Njuter du av årets första snö lika mycket som jag?

Lämna en kommentar

Annons
Annons