Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Hembakat advent – tips på gott att baka till advent

Saffransbullar med kanel och kardemumma

Tänk igår var det den första advent och faktum är att vi inte firade det alls. Vi hade fullt upp med att fira vår son som fyller år i veckan och hann liksom inte med att leta fram adventsljusstakar och stjärnor till fönstren. Men jag bakade i alla fall lussekatter till fikat och vi tände ljus, om han för hans skull. Nästa helg ska vi fira andra advent desto mer och här kommer tips på hembakat till advent.

Hembakat advent

Det är mysigt att fika extra gott i adventstider och det finns många goda bakverk att baka inför dessa stunder. Här får du mina favoriter när det kommer till hembakat i adventstider.

Saffransbullar med kanel och kardemumma

Dessa saffransbullar bakade jag i helgen. Själv är jag inte så förtjust i de traditionella med russin, men älskar dessa som påminner om vanliga kanelbullar fast har saffranssmak. Du gör en saffransdeg och bakar sedan kanelbullar av den. Klicka in via länken för att komma till receptet.

Pepparkaksmuffins med glasyr recept

Pepparkakssmaken är ju ljuvlig. Vi köper gärna färdiga pepparkakor på burk och barnen brukar vilja baka egna också. Utöver det gör jag ofta en mjuk pepparkaka med glasyr eller pepparkaksmuffins i form av cup cakes. Älskar den milda pepparkakssmaken i mjukt format! Här hittar du mina pepparkaksmuffins med glasyr.

Kladdkaka med pepparkaka recept

Att addera pepparkakssmak i den klassiska kladdkakan med choklad är galet gott. Har du inte testat ännu måste du göra det. Baka en vanlig kladdkaka och lägg i bitar av pepparkaksdeg i den. Åh, så gott! Här hittar du mitt recept på kladdkaka med pepparkaka.

En annan variant på pepparkakskladdkaka är denna. Blir galet god när man toppar den med Dumle-kola i pepparkakssmak!

Pepparkaksbollar - baka till jul

En ljuvligt nyttig variant på pepparkaka är mina pepparkaksbollar. De får du inte missa att göra!

Rocky Road med popcorn

Till adventsfikat kan det också vara gott att knapra på lite julgodis. Rocky Roads är ju en klassiker. Testa gärna att göra min variant av Rocky Roads med popcorn. Mums!

Passa på att njuta ordentligt nu av mys och gott fika i adventstider!

Lämna en kommentar

Annons
Annons