Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Oro gör inget gott

Oro är som en gungstol. Den håller dig sysselsatt, men den tar dig ingenstans.

Oro gör inget gott, den hjälper dig inte och den får inte situationen att ändras. I detta inlägg vill jag peppa dig till att undvika oro och istället fokusera på det som är bra.

Oro är inte bra för oss

Det kan låta hårt och tufft. För såklart kan vi alla känna oro ibland och det kan vara svårt att bli av med den. Men eftersom oron bara ger negativa effekter, som nedstämdhet, sorgsenhet och uppgivenhet, så gör du rätt i att försöka sluta oroa dig.

Ta till dig av detta tips istället:

Oavsett vad som oroar dig just nu. Glöm det!

Ta ett djupt andetag, håll dig positiv och förstå att saker och ting kommer att bli bättre.

För mig hjälper det att tänka så. För om jag oroar mig för saker som jag inte kan påverka finns det ingen vits att bekymra sig över det. Om jag å andra sidan oroar mig för saker som jag kan påverka är det bättre att jag tar tag i det och gör någonting åt det.

Att istället försöka ha ett positivt tänkande gör oss så mycket gott. Läs detta inlägg som jag skrev nyligen om hur tankarna styr hur du mår. Att välja ett positivt mindset kan göra ALL skillnad!

Vad kan man då göra mer konkret för att komma bort från sin oro?

För mig hjälper det ofta att ta mig ut till naturen och vara där i min ensamhet. Älskar att stå och blicka ut över havet. Det hjälper mig att vara i nuet och jag kan lättare släppa de orostankar jag har om framtiden.

Alla är vi olika och vi behöver alla hitta vårt egna sätt som fungerar. Testa gärna att gå ut i naturen du med. Men om det inte hjälper får du testa andra sätt. Kanske att du behöver ringa en vän som du vet är bra på att se det positiva. Att få prata av sig om sin oro kan hjälpa bara det. Du kan annars testa att skriva ner dina tankar eller ta hjälp av KBT.

>>> Läs detta för att få fler konkreta råd kring hur du kan slippa oro. <<<

Lämna en kommentar

Annons
Annons