Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Tänk positivt – så här gör du!

Yoga på bryggan en morgon i maj

Du har säkert hört det förr: tänk positivt och varför det är viktigt. Faktum är att det verkligen gör skillnad och att det går att träna sig till att tänka positivt. För några år sedan gick jag in för att starta varje dag med en positiv tanke och det sitter fortfarande kvar i mig. Här berättar jag mer om hur jag gör för att tänka positivt.

Tänk positivt – mina tips:

Sätt en rutin varje dag

Det jag införde för nästan sju år sedan var att tänka minst en positiv tanke varje dag. Jag gjorde det till min morgonrutin att hitta en positiv tanke och ju längre jag höll på desto lättare blev det. Här kan du läsa mer om rutinen med en positiv tanke om dagen. Där står det också om vilka tankar jag hittade under just den perioden.

Om vi inte har en sådan rutin är det lätt hänt att tankarna rusar iväg åt annat håll och risken är större att vi fylls av negativa och tråkiga tankar istället. Sedan jag satte den rutinen för mig själv upplever jag att jag har lättare till att hitta de positiva tankarna. Och ju mer mer positivt jag tänker desto mer fylls jag av en positiv och optimistisk inställning till saker och ting.

I stressiga stunder, hitta till det positiva

Jag började tänka på att skriva detta inlägg om att tänka positivt redan igår kväll. Typiskt nog var min kväll igår ändå inte den bästa. Jag var stressad över vardagssysslor och betedde mig inte alls så bra i mammarollen som jag vill göra. I sådana stressiga stunder är det lätt hänt att det negativa tar över och det kan vara svårare att hitta till det positiva. Mitt tips när du är stressad är att försöka lugna ner dig med tankar om perspektiv. Det här du är stressad över är antagligen inte så farligt och ingen mår bra av att du är stressad. Ta en sak i taget och hitta det positiva med din tillvaro just nu.

Var snäll mot dig själv

Min kväll igår var kanske inte den bästa, men det är okej. Mitt budskap här är att vara snäll mot dig själv. Ingen är perfekt och det viktiga är hur vi agerar just nu och framåt. Se till att lära dig av det som har gått lite snett och hitta en positiv tanke med vägen framåt. Ungefär samma sak var jag inne på när jag skrev det här inlägget om att vända en dålig morgon till en bra dag. Genom att lägga fokus på det positiva och vara okej med det som har hänt kan du hitta till en bra dag igen, oavsett hur fel den började.

Vi är alla människor med allt vad det innebär. Det är inte alltid så lätt, men vi kan hitta till det positiva om vi bara vill!

>>> Läs gärna fler av mina inlägg som har med positivt tänkande att göra här. <<<

Lämna en kommentar

Annons
Annons