Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Tre goda recept från helgen

Helgens goda - morotskaka

Wow, vilken skön och välbehövlig helg jag just har haft. Alla i familjen har varit hemma och lediga. Vi har fixat med en hel del praktiskt ute i trädgården och också hunnit med mycket vila, soffläge och filmtittande. Dessutom har vi ätit mycket gott. Här bjuder jag på tre goda recept, som vi har njutit av i helgen.

Tre goda recept från helgen

Yosa Oat vegansk burgare - recept
Yosa Oat vegansk burgare - recept

Hamburgare

Planen var egentligen att grilla i samband med att vi ändå höll på och fixade i trädgården. Men när det började regna framåt lunchtid valde vi att steka hamburgarna inne i köket istället. Som hos de flesta familjer går hamburgare alltid hem. Hos oss älskar barnen det och vi vuxna tycker också att det är gott.

Mannen stekte hamburgarna med chipotle och sedan valde vi de tillbehör var och en ville ha. Jag toppade min burgare med ajvar. Riktigt gott!

Klassiska scones recept
Klassiska scones recept

Mina klassiska scones

Sonen frågade i början på helgen om vi inte kunde äta scones denna helg. Det är också mat som går hem hos alla i familjen, förutom hos dottern som ibland gillar det och ibland inte. Igår kväll till kvällsmat svängde jag ihop ett gäng scones. Nybakade, varma sådana med smör, marmelad och ost är svårslaget alltså!

Kolla in receptet på de klassiska scones jag bakade här.

Morotskaka med glasyr
Morotskaka med glasyr

Saftig morotskaka

Själv har jag varit sugen på morotskaka i flera veckor nu och i helgen tog jag tag i att baka det. Vi fikade av den både på lördagen och söndagen, och oj, vad gott det var!

Jag gör min morotskaka saftig och gärna med extra mycket glasyr. Via länken hittar du receptet.

Helgerna är till för att äta extra mycket av den goda maten, eller hur. Den här helgen har vi verkligen njutit av det. Hoppas att också du har fått njuta av livets goda denna helg!

Lämna en kommentar

Annons
Annons