Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Fridfull december

Fridfull december

Det är den första december och ingen kan vara gladare än jag för det. December för mig är mys och fix inför jul, julbak, tända ljus, mysiga stunder utomhus och planering inför den kommande julledigheten. Men det kan lätt bli för mycket av alla aktiviteter denna månad. Även om allt är roligt blir det inte kul när det blir för mycket. Därför ska mitt ledord denna december vara frid för jag vill skapa mig en fridfull december.

Läs detta inlägg för att få reda på hur jag ska göra för att skapa mig en fridfull december. Kanske att du vill göra likadant?

Fridfull december – Skapa en fridfull december!

För att skapa frid, lugn och ro under december handlar det främst om att ha rätt inställning och inte stressa upp dig. Jag kommer planera in aktiviteter som är lugna och fridfulla och skippa dem som skapar stress för mig. Att ge mig ut och handla julklappar i den värsta julruschen är till exempel ingenting för mig. Istället kommer jag klicka hem julklapparna i lugn och ro i mobilen.

Jag läste hos Underbara Klara att hon tänker ungefär likadant som jag gör. Hon kommer också satsa på en fridfull december och bjuder till och med på en lucka varje dag i december för att inspirera till en lugn månad.

Dessa aktiviteter kommer jag satsa på i december:

  • Baka tillsammans med barnen och också själv. För mig är det en avkopplande aktivitet så länge jag inte har bråttom när jag gör det.
  • Pynta hemmet lite lagom.
  • Vara utomhus mycket, främst i skogen och gärna göra en utflykt i den med familjen.
  • Lyssna på julmusik och äta pepparkakor samt dricka glögg.
  • Bjuda in till julfika och sitta länge vid tekoppen.
  • Ta ett och annat kallbad.
  • Mysa mycket med tända ljus och filt i soffan.
  • Säga nej till sådant som inte boostar mig med energi.
Kvar av julen

Hur tänker du kring detta? Kommer du också satsa på en fridfull december i år?

Snart är det jul

>>> Läs också detta inlägg om en skön december. <<<

Lämna en kommentar

Annons
Annons