Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pepparkakans dag

Kladdkaka med pepparkaka recept

Varje år den 9 december är det Pepparkakans dag. I år var den alltså i fredags och jag firade den genom att baka mina goda pepparkaksmuffins med glasyr samt genom att äta några vanliga pepparkakor också. Firade du den?

Pepparkakor har funnits i Sverige sedan 1300-talet, men blev mer vanligt förekommande under 1800-talet när ingredienserna blev mer lättillgängliga. 

I detta inlägg vill jag inspirera dig till att baka godsaker med smak av pepparkaka, antingen vilken dag som helst eller för att hedra just Pepparkakans dag.

Pepparkakans dag – inspiration

Kladdkaka med pepparkaka recept

Om du inte har bakat kladdkaka med pepparkaka ännu måste du göra det nu. Jag var lite skeptisk till den först, men oj, så fel jag hade. Den här blir galet god!

Servera den gärna med en klick vispad grädde.

Pepparkakskladdkaka

En annan variant på pepparkakskladdkaka är denna. Också väldigt god. Helst ska man ha Dumle Pepparkaka i smeten och dessvärre har jag inte hittat dem i butiken i år. Fungerar dock fint med vanlig Dumle också.

Det var några år sedan nu som jag hittade Dumle Pepparkaka och jag blir lite ledsen varje jul som jag inte får njuta av dessa ljuvliga kolor. Varför har ni dem inte kvar, Fazer?

Pepparkaksbollar - baka till jul

Mina ljuvliga och hälsosamma pepparkaksbollar gör jag varje år. Gör dem du med!

Ett par av dessa bollar tillsammans med en kopp kryddigt te är en svårslagen kombination.

Pepparkakskola recept

Ett annat ljuvligt pepparkaksgodis är denna pepparkakskola. Mmmm, smälter i munnen!

Pepparkaksmuffins med glasyr recept

Så måste jag ju tipsa om dessa ljuvliga pepparkaksmuffins med glasyr. Det var dessa jag bakade i helgen och de är verkligen sagolikt goda!

Och här får du ett antal till goda recept med pepparkaka:

Vad mumsar du helst på när det är Pepparkakans dag eller under hela december, för den delen?

Lämna en kommentar

Annons
Annons