Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Rörlighetsträning på kaffepausen

Rörlighetsträning på kaffepausen

För mycket stillasittande är vår nya folkhälsosjukdom. Om du jobbar på kontor blir det lätt många timmar av stillasittande varje dag. Det är samma för mig. Knepet för att detta inte ska påverka vår hälsa negativt är att ta många och små pauser under dagen där du ställer dig upp samt får in lite rörlighetsträning. I detta inlägg tipsar jag om enkla övningar du kan göra medan du väntar på kaffet.

Rörlighetsträning på kaffepausen

Du behöver inte vara en kaffedrickare för att applicera detta tänk. Oavsett om du väntar på att kaffet eller teet ska bli klart eller om du går en vända på kontoret för att pausa från kontorsstolen kan du passa på att göra några rörlighetsövningar. När vi har varit stillasittande en stund behöver vi sträcka ut bröst, få axlarna att slappna av och sjunka ner samt låta ben och rygg få jobba lite.

Här kommer några övningstips för rörlighetsträning på jobbet:

  • Gör några knäböj. Denna övning går bra även med höga klackar. Ställ dig höftbrett isär eller lite bredare, sjunk ner med rumpan som om du skulle sätta dig på en stol och ha en upprätt rygg och stolt bröst under tiden.
  • Plocka äpplen. Det är skönt att sträcka ut kroppen när den är stel från stillasittandet. Sträck en arm i taget i luften som om du skulle plocka äpplen högt upp från trädet.
  • Rulla axlarna bak. Denna övning är skön för att mjuka upp stela axlar och få igång blodcirkulationen där.
  • Lek en väderkvarn. Detta är en av mina favoriter, en så skön övning att göra när som helst. Ställ dig bredbent med armarna rakt utsträckta åt sidorna. För ena armen nedåt mot foten på samma sida. Följ med med överkroppen, en sjunk inte framåt utan håll stolt bröst och hållning. Variera sida och gör detta några gånger.
  • Armhävningar mot vägg. Sätt händerna på en vägg och böj armarna så att du gör som en armhävning mot väggen. Detta är en light övning mot vanliga armhävningar och så skön att göra för att låta axlar och rygg få jobba lite.
  • Brösta upp och sträck ut. En riktigt skön övning att göra innan du går tillbaka till din kontorsstol är att greppa tag med händerna bakom ryggen och brösta upp dig. Pressa skulderbladen mot varandra och sträck ut.

Du kan kolla in dessa övningar i videoformat i de två olika inlägg som jag har gjort på LinkedIn tidigare. Här hittar du det ena inlägget med rörlighetsövningar.

Rörlighetsträning på kaffepausen

Och här hittar du det andra.

Lycka till med rörlighetsträningen!

Läs även dessa inlägg om rörlighetsträning:

Lämna en kommentar

Annons
Annons